EHEC-uitbraak voorbij

attachment-EHEC-infection

De EHEC-uitbraak in Duitsland is ten einde. Dat maakte het Robert Koch-Instituut, het Duitse centrum voor gezondheidsbeheersing, bekend op 27 juli.

De laatste patiënt die besmet is geraakt met de EHEC-bacterie meldde zich drie weken geleden. De incubatietijd van de bacterie is inmiddels verstreken. Het Instituut verwacht geen nieuwe besmettingen

Besmettingen
Sinds het begin van de uitbraak in mei zijn er 52 mensen bezweken aan de infectie. In totaal zijn er 4.321 mensen besmet geraakt met een variant van de E. coli bacterie. Van deze groep kampen 852 mensen met ernstige nierproblemen.

De bron van de uitbraak was een teler van kiemgroenten in Duitsland. De besmette kiemen kwamen van fenegriekzaad uit Egypte.

De intensieve controle op de EHEC-bacterie wordt voortgezet en de invoer van fenegriekzaad uit Egypte blijft tot eind oktober verboden.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...