Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kookt met kruiden uit eigen tuin

attachment-Elisabeth-Tweesteden-Ziekenuis-kruidentuin-met-kok_cropped-114-446-332-40-769

Verse kruiden uit eigen tuin zorgen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis voor extra smaakvolle gerechten.

Op een lapje grond aan de achterzijde van de locatie St. Elisabeth worden allerlei soorten kruiden gekweekt. Geurige kruiden als bieslook, tijm, basilicum, salie, rozemarijn, oregano, munt en peterselie groeien welig in rijtjes naast elkaar. De oostindische kers en pompoenen geven de kruidentuin kleur. De viooltjes zorgen voor een mooie versiering op de gerechten.

 

Perfecte smaakmaker

Ook de groene bladeren van de kruidachtige lavas zijn volop in de tuin te vinden. “Dit kruid is ook wel bekend als de maggiplant. Het sterke aroma doet namelijk aan Maggi denken. Het is een perfecte smaakmaker in gerechten voor mensen die zoutarm moeten eten en past dus prima in het ziekenhuismenu”, vertelt teamleider voeding Will van der Heijden.

Verse kruiden

Elke ochtend maakt een van de koks de gang naar de kruidentuin en knipt de kruiden voor dagelijkse bereiding van de maaltijden voor patiënten en medewerkers. De meeste kruiden zijn wintervast zodat patiënten van het ziekenhuis ook tijdens de koude maanden gerechten met verse kruiden voorgeschoteld krijgen.

 

Voeding bij ziekte en herstel

Van der Heijden: “We trekken verse bouillon van de kruiden en garneren onze maaltijden met peterselie uit eigen tuin en niet uit een zakje. Lekker eten dat met zorg bereid is, veraangenaamt het ziekenhuisverblijf. Voeding speelt bovendien een steeds belangrijkere rol bij het voorkomen van ziekten en bij het herstel tijdens de ziekteperiode.”

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...