Ezelinnenmelk goed alternatief voor kinderen met koemelkallergie

Processed by: Helicon Filter;

Melk van ezelinnen blijkt een goed alternatief voor jonge kinderen en baby’s met een koemelkallergie. Dit blijkt uit een studie in Italië die in 2004 van start is gegaan.

‘De ezelinnenmelk lijkt heel erg op moedermelk’, aldus dr. Giovanna Monti, onderzoekster en kinderarts van het Turin's St Anna hospital in Italië. De melk heeft ook vele voordelen. Het is laag in verzadigd vet en bevat veel van de essentiële vetzuren omega drie en zes. Hierdoor kan het ook voor lagere cholesterolwaarden zorgen.

 

Goed alternatief

Allergieën komen steeds vaker voor in industriële landen en lactose-intolerantie is vooral hoog in Zuid-Europa en Italië. Geiten- en schapenmelk helpen in negen van de tien gevallen niet bij kinderen met een koemelkallergie omdat de allergenen hetzelfde zijn als dat van koemelk.

 

Ook soja is een goed alternatief voor mensen met een koemelkallergie. Maar ook hier worden steeds meer kinderen allergisch voor.

 

Een ezel is geen koe

Het nadeel van ezelinnenmelk is dat het niet makkelijk te produceren is. Een ezelin geeft per dag ongeveer een liter melk, dat is tien keer minder dan een koe. Ook kan een ezelin pas zes maanden na de geboorte van een ezelsveulen worden gemolken en dan alleen wanneer het veulen dichtbij is.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...