FEVIA stimuleert innovatie op scholen

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Om innovatie te stimuleren en om jongeren in dit proces te betrekken, organiseren FEVIA en FEVIA Vlaanderen al vijf jaar lang jaarlijks twee wedstrijden met betrekking tot voedingsinnovatie.

Dit jaar namen negen teams uit het secundair onderwijs deel aan ‘Trofee Vlaanderen’. Twaalf teams uit het hoger onderwijs, waarvan zeven uit Vlaanderen en Brussel, waagden hun kans bij ‘ECOTROPHELIA’.

Een team van de Gentse Universiteit en de Gentse Hogeschool sleepte met het dessertbier Beer4Dreams de FEVIA Ecotrophelia prijs in de wacht. De heerlijke alcoholische drank is net als bijvoorbeeld koffie bijzonder geschikt als dessertdrank. Het innovatieve karakter, het duurzaam gebruik, de valorisatie van nevenstromen en het ijzersterke marketingdossier overtuigde de jury.

Trofee Vlaanderen

De Trofee Vlaanderen ging naar Speculeux, het product van het team van het Onze-Lieve-Vrouw Instituut uit Zele. Het gaat om een heerlijke mœlleux met speculaassmaak. Het product zelf bestaat uit twee spuitzakken, de ene gevuld met witte chocoladevulling, de andere met speculaasdeeg. De consument kan zelf de grootte van het gebak bepalen voor het nog even de oven in moet. Het product kan diepgevroren worden en heeft zo een lange houdbaarheidstermijn.

Chris Moris, algemeen directeur FEVIA: “Met hun kenmerkend creatief enthousiasme bedenken de studenten steeds weer originele voedingsproducten, die duurzaamheid koppelen aan de vereiste technische en wettelijke aspecten van productontwikkeling.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.