FEVIA stimuleert innovatie op scholen

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Om innovatie te stimuleren en om jongeren in dit proces te betrekken, organiseren FEVIA en FEVIA Vlaanderen al vijf jaar lang jaarlijks twee wedstrijden met betrekking tot voedingsinnovatie.

Dit jaar namen negen teams uit het secundair onderwijs deel aan ‘Trofee Vlaanderen’. Twaalf teams uit het hoger onderwijs, waarvan zeven uit Vlaanderen en Brussel, waagden hun kans bij ‘ECOTROPHELIA’.

Een team van de Gentse Universiteit en de Gentse Hogeschool sleepte met het dessertbier Beer4Dreams de FEVIA Ecotrophelia prijs in de wacht. De heerlijke alcoholische drank is net als bijvoorbeeld koffie bijzonder geschikt als dessertdrank. Het innovatieve karakter, het duurzaam gebruik, de valorisatie van nevenstromen en het ijzersterke marketingdossier overtuigde de jury.

Trofee Vlaanderen

De Trofee Vlaanderen ging naar Speculeux, het product van het team van het Onze-Lieve-Vrouw Instituut uit Zele. Het gaat om een heerlijke mœlleux met speculaassmaak. Het product zelf bestaat uit twee spuitzakken, de ene gevuld met witte chocoladevulling, de andere met speculaasdeeg. De consument kan zelf de grootte van het gebak bepalen voor het nog even de oven in moet. Het product kan diepgevroren worden en heeft zo een lange houdbaarheidstermijn.

Chris Moris, algemeen directeur FEVIA: “Met hun kenmerkend creatief enthousiasme bedenken de studenten steeds weer originele voedingsproducten, die duurzaamheid koppelen aan de vereiste technische en wettelijke aspecten van productontwikkeling.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Leidt de combinatie krachttraining en een verhoogde eiwitinname tot verbetering van de spiergezondheid van ouderen? Onderzoekers beantwoordden deze vraag met een volmondig: ‘ja’.

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Aan de Leiden Lang Leven Studie doen 420 families mee waarvan de ouders, kinderen, oom en tantes, neven en nichten opvallend oud worden. Hoe komt dat? “Ze boffen met hun genen”, zegt professor Eline Slagboom, hoogleraar en hoofd van de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.