Finalisten beste schoollunch bekend

attachment-Logo-beste-schoollunch

De twaalf finalisten van De beste schoollunch Nederland! zijn vorige week bekend gemaakt. Gedurende de komende zal op elke school een prijsuitreiking plaatsvinden. In de finale maken de scholen kans op een mobiele keuken ter waarde van vijfduizend euro.

Om gezond lunchen onder de aandacht te brengen op basisscholen is dit najaar de

wedstrijd De beste schoollunch van Nederland! uitgeschreven. Alle leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool werden uitgedaagd om zelf een lekkere, gezonde en het liefst ook duurzame lunch te maken.

 

Finalisten

De finalisten zijn scholen in Hoogeenveen, Bathmen, Laren, Lelystad, Uitgeest, Rotterdam, Doorn, Goes, Schijdel en Weert. De winnaars van elke provincie staan op de website van Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten. Alleen uit Friesland en Groningen zijn geen inzendingen ontvangen.

 

Inzendingen

Inzendingen varieerden van zelfgebakken brood met gegrilde groenten uit de moestuin tot originele vruchtensappen van fruit uit het seizoen. Om het geheel af te maken werd de tafel verrassend versierd. Van het geheel werd een flitsende reportage gemaakt.

 

Kookboek

De komende weken bezoekt elke provinciale jury de winnende school om de zelfgemaakte lunch te proeven en hun rapport toe te lichten. De school ontvangt die dag een fruitmand voor de gehele school en een kinderkookpakket met daarin mixers, gardes, keukenmachines en weegschalen. Daarnaast komen de beste recepten van elke provincie in een kinderkookboek. Dit kookboek is komend jaar verkrijgbaar in elke Lidl-supermarkt.

 

Initiatief

De wedstrijd is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten (Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR) en het Voedingscentrum.

 

Website:

Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten

 

Lees ook:

Leerlingen strijden om beste lunch van Nederland

Meer over
Lees ook
Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina heeft voor het eerst een trendrapport gemaakt voor het jaar 2019-2020. Hieruit komen drie hoofdtrends en ook een aantal microtrends naar voren. Wat waren de bevindingen van het Nederlandse zuivelbedrijf?Elk jaar worden verschillende trends voor de voedingsmiddelenindustrie op een rijtje gezet voor het volgende jaar. Voor het eerst heeft...

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019 in de verkiezing van Wakker Dier. De supermarktketen kreeg 7.000 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen.Albert Heijn kreeg zijn nominatie vanwege de verpakking van de AH kip, waarop staat dat de kip ‘meer ruimte’ heeft. Volgens Wakker Dier geeft de supermarktketen haar kippen echter de minste ruimte,...