Finalisten beste schoollunch bekend

attachment-Logo-beste-schoollunch

De twaalf finalisten van De beste schoollunch Nederland! zijn vorige week bekend gemaakt. Gedurende de komende zal op elke school een prijsuitreiking plaatsvinden. In de finale maken de scholen kans op een mobiele keuken ter waarde van vijfduizend euro.

Om gezond lunchen onder de aandacht te brengen op basisscholen is dit najaar de

wedstrijd De beste schoollunch van Nederland! uitgeschreven. Alle leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool werden uitgedaagd om zelf een lekkere, gezonde en het liefst ook duurzame lunch te maken.

 

Finalisten

De finalisten zijn scholen in Hoogeenveen, Bathmen, Laren, Lelystad, Uitgeest, Rotterdam, Doorn, Goes, Schijdel en Weert. De winnaars van elke provincie staan op de website van Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten. Alleen uit Friesland en Groningen zijn geen inzendingen ontvangen.

 

Inzendingen

Inzendingen varieerden van zelfgebakken brood met gegrilde groenten uit de moestuin tot originele vruchtensappen van fruit uit het seizoen. Om het geheel af te maken werd de tafel verrassend versierd. Van het geheel werd een flitsende reportage gemaakt.

 

Kookboek

De komende weken bezoekt elke provinciale jury de winnende school om de zelfgemaakte lunch te proeven en hun rapport toe te lichten. De school ontvangt die dag een fruitmand voor de gehele school en een kinderkookpakket met daarin mixers, gardes, keukenmachines en weegschalen. Daarnaast komen de beste recepten van elke provincie in een kinderkookboek. Dit kookboek is komend jaar verkrijgbaar in elke Lidl-supermarkt.

 

Initiatief

De wedstrijd is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten (Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR) en het Voedingscentrum.

 

Website:

Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten

 

Lees ook:

Leerlingen strijden om beste lunch van Nederland

Meer over
Lees ook
Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Bij AH-zusterbedrijf Delhaize is deze week een loyalityprogramma van start gegaan waarbij klanten korting krijgen op producten met een Nutri-Score A of B.Het programma is gekoppeld aan de Plus-klantenkaart van de keten, schrijft Distrifood. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgen klanten op vertoon van de kaart in alle supermarkten en online 20...

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...