Finalisten beste schoollunch bekend

attachment-Logo-beste-schoollunch

De twaalf finalisten van De beste schoollunch Nederland! zijn vorige week bekend gemaakt. Gedurende de komende zal op elke school een prijsuitreiking plaatsvinden. In de finale maken de scholen kans op een mobiele keuken ter waarde van vijfduizend euro.

Om gezond lunchen onder de aandacht te brengen op basisscholen is dit najaar de

wedstrijd De beste schoollunch van Nederland! uitgeschreven. Alle leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool werden uitgedaagd om zelf een lekkere, gezonde en het liefst ook duurzame lunch te maken.

 

Finalisten

De finalisten zijn scholen in Hoogeenveen, Bathmen, Laren, Lelystad, Uitgeest, Rotterdam, Doorn, Goes, Schijdel en Weert. De winnaars van elke provincie staan op de website van Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten. Alleen uit Friesland en Groningen zijn geen inzendingen ontvangen.

 

Inzendingen

Inzendingen varieerden van zelfgebakken brood met gegrilde groenten uit de moestuin tot originele vruchtensappen van fruit uit het seizoen. Om het geheel af te maken werd de tafel verrassend versierd. Van het geheel werd een flitsende reportage gemaakt.

 

Kookboek

De komende weken bezoekt elke provinciale jury de winnende school om de zelfgemaakte lunch te proeven en hun rapport toe te lichten. De school ontvangt die dag een fruitmand voor de gehele school en een kinderkookpakket met daarin mixers, gardes, keukenmachines en weegschalen. Daarnaast komen de beste recepten van elke provincie in een kinderkookboek. Dit kookboek is komend jaar verkrijgbaar in elke Lidl-supermarkt.

 

Initiatief

De wedstrijd is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten (Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR) en het Voedingscentrum.

 

Website:

Steunpunt Smaaklessen en Schoolgruiten

 

Lees ook:

Leerlingen strijden om beste lunch van Nederland

Meer over
Lees ook
Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019. De dierenwelzijnsorganisatie nomineert McDonalds, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn.Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn tegen te gaan. Anne Hilhorst van Wakker Dier zegt het volgende over de verkiezingen:...

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste ontbijtkoeken Nutri-Score C of D krijgen. Enkel ‘zero%’ en ‘lower cal’ ontbijtkoeken krijgen A-score.De Consumentenbond constateerde een aanbod van tachtig ontbijtkoeken in de markt. Daarvan onderzocht zij vijftig verschillende soorten en merken om een goed beeld van de markt te krijgen. Voor...

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Bijna de helft van de multivitamines voor peuters bevat (veel) te weinig vitamine D. Daarmee zijn deze niet afgestemd op de behoeften van jonge kinderen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.Sommige peuters zijn slechte eters, waardoor veel ouders ze voor de zekerheid multivitamines geven. Uit onderzoek blijkt echter dat peuters slechts zelden...