Foodie zet crowdfunding in om 'groene' eetgelegenheid te openen

attachment-crowdfunding

Foodblogger Yonca Özbilge, drijfveer achter Happy Earth Kitchen, wil haar passie voor plantaardig en onbewerkt eten graag delen. Na het organiseren van een aantal succesvolle kookworkshops, events en een veganistisch pop-up restaurant vindt zij het tijd haar kennis, opgebouwde netwerk en passie samen te brengen in een permanente locatie. Ze opent een winkel en een eetgelegenheid in Rotterdam. Via crowdfunding wil ze het kapitaal voor dit plan bij elkaar brengen.

Om haar startkapitaal te verwerven doet Yonca een beroep op iedereen die haar project Happy Earth een warm, groen hart toedraagt. Ze hoopt in maart haar zaak te kunnen openen. De actie heeft een korte looptijd en is pas succesvol als uiterlijk 26 februari het volledige doelbedrag is opgehaald. Investeren kan door bijvoorbeeld alvast een voorschot te nemen op een aankoop.

Veerkrachtige aarde

Yonca gelooft dat plantaardig eten niet alleen bijdraagt aan gezondere mensen, maar ook aan een gezondere en veerkrachtige aarde. Ze startte deze crowdfund actie met het doel: ‘Iedereen naar hartenlust boodschappen te laten doen en iets te eten zonder zich bezig te hoeven houden met verborgen ingrediënten, GMO’s of dierenleed.’

Zwaanhals

De winkel en eetgelegenheid zal uitsluitend plantaardige en ‘onbewerkte’ producten bevatten. Als deze manier van ‘voor en met elkaar’ investeren slaagt, kun je in maart op de Zwaanhals in Rotterdam terecht voor je biologische boodschappen; van een voedzame maaltijd, smoothie of kleurrijke mylkshake (plantaardige melk) tot workshops en events.

Lees ook
Danone moderniseert Nutricia

Danone moderniseert Nutricia

Nutricia bestaat 125 jaar en dat viert moederbedrijf Danone met forse investeringen. Het voedingsmiddelenbedrijf moderniseert de fabriek in Zoetermeer, zodat de productiecapaciteit van babyvoeding en medische voeding groter wordt, terwijl het water- en energieverbruik juist resp. 50 en 25 % dalen.

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Gezond en duurzaam eten is een belangrijk thema voor opgroeiende kinderen en jongeren. Het verdient de voortdurende aandacht, ook op school. De effectiviteit van voedselonderwijs wordt vergroot door kennis te combineren met vaardigheden, zoals eten bereiden, proeven, samen eten of tuinieren in de schooltuin, en het betrekken van ouders hierbij.

Voedingscentrum reageert op Schijf for Life

Voedingscentrum reageert op Schijf for Life

Gisteren lanceerde een groep diëtisten de Schijf for Life, een plantaardig alternatief voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Marije Seves, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum, reageert op de Schijf for Life.