Foodsquad maakt weg vrij voor ondernemers

attachment-Foodsquad

Het innovatienetwerk Foodsquad gaat zich komende jaren inzetten voor innovaties op het gebied van voeding en leefstijl. Daarmee willen ze antwoord geven op de vraag hoe de Agrifood-sector een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van mensen. Foodsquad wil met het programma ‘Foodsquad Opens Doors’ de weg vrijmaken voor ondernemers die bij willen dragen aan gezonde innovaties.

De partners van Foodsquad zijn onder andere de bedrijven Hutten, Sligro Food Group, AgriFood Capital, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Omnivoor en Addam. Zij gaan zich komende jaren inzetten voor innovaties rondom voeding en leefstijl. Daarbij wordt samengewerkt met externe partijen die het programma kunnen voorzien van kennis, expertise en faciliteiten. Het programma is een unieke aanpak in Nederland, waar ruim 2,4 miljoen euro beschikbaar  voor wordt gesteld.

Specifieke doelgroepen

Daarnaast zullen een aantal grote innovatieprojecten rond voeding en leefstijl invulling krijgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan leefstijlprogramma’s voor specifieke doelgroepen als ouderen en patiënten met een chronische aandoening. Ook worden voorbeeldmodellen ontwikkeld voor bijvoorbeeld gezonde school- of bedrijfsrestaurants. Momenteel wordt er gewerkt aan een digitaal platform rond aangepaste voeding voor diëtisten en patiënten.

Kleine ondernemers

Een belangrijk onderdeel van het programma is dat regionale ondernemers voor hun innovaties geholpen kunnen worden door de partners van Foodsquad. Dat kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van faciliteiten of real-life testomgevingen, door kennis met elkaar te delen of door gebruik te maken van netwerken van de partners. In Nederland vinden zogenoemde food-ondernemers met goede ideeën het vaak nog lastig de weg naar de markt in de foodsector te vinden.

Lees ook
Online begeleiding, corona zorgt voor toename

Online begeleiding, corona zorgt voor toename

Door de maatregelen tegen het coronavirus heeft de digitale zorgverlening een vlucht genomen. Tegelijkertijd staat de online zorg door diëtisten nog in de kinderschoenen, het is veelal learning on the job. Voeding Nu zette de huidige ontwikkelingen op een rijtje en sprak enkele diëtisten en andere professionals.Zorgverleners, waaronder diëtisten, zetten...

Menzis verwacht verdere toename in aantal digitale consulten

Menzis verwacht verdere toename in aantal digitale consulten

Het aantal digitale consulten neemt toe ten gevolgde van de coronacrisis. Menzis verwacht dat het aantal digitale consulten verder zal toenemen. Samen met de aanbieders gaat de zorgverzekeraar kijken welke impact dit heeft op de vergoeding.Voeding Nu sprak met zorgverzekeraar Menzis over beeldbellen in de zorg. Woordvoerder voor Menzis, Corine Rodenburg,...

Onderzoekers vragen kritisch te zijn op richtlijnen voor het praten met kinderen over gewicht

Onderzoekers vragen kritisch te zijn op richtlijnen voor het praten met kinderen over gewicht

Zorgverleners die gebruik maken van richtlijnen voor het voeren van gesprekken met kinderen over hun gewicht moeten kritisch zijn. De richtlijnen blijken niet altijd wetenschappelijk onderbouwd en goed toepasbaar te zijn.Dat meldt een studie van het Center for Weight, Eating and Lifestyle Science (WELL Center) aan het College of Arts and Sciences aan...