Foodsquad maakt weg vrij voor ondernemers

attachment-Foodsquad

Het innovatienetwerk Foodsquad gaat zich komende jaren inzetten voor innovaties op het gebied van voeding en leefstijl. Daarmee willen ze antwoord geven op de vraag hoe de Agrifood-sector een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van mensen. Foodsquad wil met het programma ‘Foodsquad Opens Doors’ de weg vrijmaken voor ondernemers die bij willen dragen aan gezonde innovaties.

De partners van Foodsquad zijn onder andere de bedrijven Hutten, Sligro Food Group, AgriFood Capital, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Omnivoor en Addam. Zij gaan zich komende jaren inzetten voor innovaties rondom voeding en leefstijl. Daarbij wordt samengewerkt met externe partijen die het programma kunnen voorzien van kennis, expertise en faciliteiten. Het programma is een unieke aanpak in Nederland, waar ruim 2,4 miljoen euro beschikbaar  voor wordt gesteld.

Specifieke doelgroepen

Daarnaast zullen een aantal grote innovatieprojecten rond voeding en leefstijl invulling krijgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan leefstijlprogramma’s voor specifieke doelgroepen als ouderen en patiënten met een chronische aandoening. Ook worden voorbeeldmodellen ontwikkeld voor bijvoorbeeld gezonde school- of bedrijfsrestaurants. Momenteel wordt er gewerkt aan een digitaal platform rond aangepaste voeding voor diëtisten en patiënten.

Kleine ondernemers

Een belangrijk onderdeel van het programma is dat regionale ondernemers voor hun innovaties geholpen kunnen worden door de partners van Foodsquad. Dat kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van faciliteiten of real-life testomgevingen, door kennis met elkaar te delen of door gebruik te maken van netwerken van de partners. In Nederland vinden zogenoemde food-ondernemers met goede ideeën het vaak nog lastig de weg naar de markt in de foodsector te vinden.

Lees ook
Laagcalorisch dieet? Diëtist geeft meestal de voorkeur aan gedragsverandering op lange termijn

Laagcalorisch dieet? Diëtist geeft meestal de voorkeur aan gedragsverandering op lange termijn

Laagcalorische diëten (LCD’s) kunnen succesvol zijn. Ze vormen een bewezen effectieve en veilige methode om in korte tijd een substantieel gewichtsverlies te bereiken, staat in een recent in Voeding Nu gepubliceerd onderzoeksartikel. Voeding Nu vroeg vier voedingskundingen naar hun ervaringen met LCD’s en maaltijdvervangende producten.Lees hier het...

Column: Wat mondkapjes met Nutri-Score te maken hebben

Column: Wat mondkapjes met Nutri-Score te maken hebben

Boodschappen doen is in deze tijd geen feestje. Ik vermijd drukke plekken eigenlijk het liefst. Maar ja, dat is lastig in de supermarkt.Gisteren begon een man tijdens de boodschappen een tot overmaat van ramp ook nog gesprekje met me, vooral om te klagen dat z’n bril zo besloeg door dat mondkapje en dat dat ding niet eens werkt. Dat had hij op Facebook...

De passie van... NAV-lid Marijke Berkenpas: ‘Ik wil mensen inspireren hun gezondheid te verbeteren’

De passie van... NAV-lid Marijke Berkenpas: ‘Ik wil mensen inspireren hun gezondheid te verbeteren’

In de nieuwste uitgave van Voeding Nu vertelt Marijke Berkenpas over haar passie voor voeding.Hoe bent u in de voedingswereld terecht gekomen? Bij een studiekeuzetest in 3 vwo kwam al naar voren dat voeding en gezondheid mijn grootste interesse hadden. Ik ben Voeding en Diëtetiek gaan studeren aan de HvA. Voor meer verdieping begon ik daarna de master...