Franse wet tegen ondervoed model

attachment-modellen

De Franse regering wil dat er geen ondervoede modellen meer worden gebruikt in advertenties en op de catwalk. Zo meldt het Franse blad Dauphiné Libéré.

Ondervoede Franse modellen zijn niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor jonge Franse meisjes. De modellen geven hen een onrealistisch ideaalbeeld van het vrouwelijke lichaam.

 

Wetsvoorstel

De Franse regering presenteert een wetsvoorstel dat het gebruik van ondervoede modellen in advertenties en op de catwalk te verbieden. Op 31 maart legt zij dit voor aan het parlement.

 

Strafbaar

Het wetsvoorstel verbiedt het inhuren van ‘extreem dunne modellen waarbij het gewicht mogelijk een gevaar voor de gezondheid vormt.’ Modellenbureaus worden mogelijk verplicht om naar een medische verklaring en het BMI van modellen te vragen. Wanneer het bureau de wet overtreedt, riskeert het een geldboete van maximaal 75 duizend euro en zes maanden gevangenisstraf. Ook het ‘ophemelen van excessieve dunheid’ wordt mogelijk strafbaar.

 

Wet tegen ‘te dunne modellen’

Frankrijk is niet het eerste land dat een wet tegen ‘te dunne modellen’ invoert. In Italië, Spanje en Israël bestaat deze wet al.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn

Lees ook
Petitie 'Maak ons eten weer gezond' 16.000 keer getekend

Petitie 'Maak ons eten weer gezond' 16.000 keer getekend

‘Maak ons eten weer gezond!’ Dat is de oproep aan het nieuwe kabinet van bijna 16.000 Nederlanders die hun handtekening hebben gezet onder de petitie van de Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie en Team Gezonde Voeding Nu.

Foodwatch dient klacht in tegen McDonald’s

Foodwatch dient klacht in tegen McDonald’s

Voedselwaakhond Foodwatch stelt dat McDonald’s de regels heeft gebroken wat betreft kindermarketing en dient daarom bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht in tegen de fastfoodketen.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”