Gelders onderzoek naar relatie tussen voeding en gezondheid

attachment-voeding-en-gezondheid

Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling humane voeding van Wageningen Universiteit zijn onlangs begonnen met het zogenoemde NQplus-onderzoek. Hiermee willen de onderzoekers weten wat de beste manier is om voeding te meten en hoe verschillende eetpatronen samenhangen met de gezondheid.

Het onderzoek loopt van 2011 tot en met  2015. De onderzoekers doen onderzoek naar voeding en gezondheid onder mannen en vrouwen tussen de twintig tot zeventig jaar uit de regio’s Ede, Wageningen en Renkum.

 

NQplus-onderzoek

De NQplus-studie staat voor eNQuête plus lichamelijke metingen. De deelnemers krijgen gegevens over onder meer de Body Mass Index, middelomtrek, cholesterolgehalten, triglyceriden (vetzuren), bloedsuikergehalte en bloeddruk.

 

Het onderzoek is opgesplitst in twee onderdelen. Het eerste deel is het EetMeetWeet-onderzoekspanel, dat af en toe een vragenlijst krijgt over voeding en gezondheid. In het tweede onderdeel volgen onderzoekers de deelnemers vier jaar lang waarbij lichamelijk onderzoek uitgevoerd zal worden.

 

Resultaten

De onderzoekers gebruiken de resultaten voor het maken van een overzicht over voeding en gezondheid in de regio. Ook zal het onderzoeksteam  naar aanleiding van dit onderzoek wetenschappelijke artikelen over voeding en gezondheid publiceren.

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...