Gezond zwanger worden bevorderen met Slimmer Zwanger

pregnancy and cooking

Om zwangerschapskansen te verhogen en gezonde zwangerschap te bevorderen, heeft Erasmus MC in samenwerking met Lukkien (een productiehuis voor crossmediale marketingcommunicatiemiddelen) een actieplan ontwikkeld voor het onderzoeksplatform ‘Slimmer Zwanger’.

De organisaties hopen dat vrouwen door middel van het actieplan zo optimaal mogelijk zwanger kunnen worden en een gezond kindje op de wereld kunnen zetten.

 

Slimmer Zwanger

‘Slimmer Zwanger’ is een bestaand mHealth coachingsprogramma van het Erasmus MC in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin en KindeRdam die zich richt op het bevorderen van gezonde leef- en eetgewoonten. Op deze manier wordt de kans op zwangerschap en het krijgen van een gezonde baby bevorderd. 

 

Persoonlijke ondersteuning

Voor het onderzoeksplatform www.slimmerzwanger.nl heeft Lukkien een actiepagina ontwikkeld: www.slimmerzwangerworden.nl. Het is een gratis platform waarvoor vrouwen en eventueel partner met kinderwens zich online kunnen inschrijven. Wanneer stellen meedoen krijgen ze 26 weken persoonlijke ondersteuning en informatie over gezonder eten en een gezondere leefstijl via de eigen mobiele telefoon.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Prevalentie zwangerschapsdiabetes in Tanzania wordt hoger

Lees ook
Voedingscentrum vertaalt voedingsadviezen voor zwangeren naar de praktijk

Voedingscentrum vertaalt voedingsadviezen voor zwangeren naar de praktijk

Het Voedingscentrum vat de voedingsaanbevelingen voor zwangere mensen van de Gezondheidsraad nog eens samen en geeft daarbij voorbeelden hoe je de adviezen in de praktijk kunt brengen met online tools, supplementen en vermijding van bepaalde stoffen. Voeding Nu dook daarbij nog eens de rapporten in voor verduidelijking en aanvulling.

Interview: Marianne Geleijnse, vicevoorzitter Gezondheidsraad

Interview: Marianne Geleijnse, vicevoorzitter Gezondheidsraad

Voor het eerst in de geschiedenis komt de Gezondheidsraad met speciale voedingsaanbevelingen en voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor zwangere vrouwen. Een van de opvallende punten: zwangeren wordt aanbevolen meer vis te eten dan de algemene bevolking. Prof. dr. Marianne Geleijnse, vicevoorzitter van de Gezondheidsraad is trots: “Het advies...

Gezondheidsraad publiceert voedingsadvies voor zwangeren

Gezondheidsraad publiceert voedingsadvies voor zwangeren

Twee keer per week vis; foliumzuur en vitamine D slikken; en voldoende calcium, jodium en ijzer consumeren. Zo luidt de kern van een serie voedingsaanbevelingen voor zwangeren die de Gezonheidsraad vandaag presenteert.