Gezondere patiënten door samenwerking Alliantie Voeding en Voedingscentrum

attachment-voeding-ziekenhuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat patiënten beter begeleiden met hun voedselkeuzes. Dit is het doel van de samenwerking tussen Alliantie Voeding Gelderse Vallei en het Voedingscentrum die 27 mei van start is gegaan met het ondertekenen van een intentieverklaring.

Beide partijen willen samen effectieve materialen ontwikkelen, testen en in de zorg introduceren om een goed voedingspatroon aan te moedigen. Zo krijgen patiënten zowel tijdens opname als thuis goede voeding.

 

Training

Medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgen trainingen van het Voedingscentrum om vragen van patiënten over gezonde voeding zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

 

Informatieverstrekking

Voor het geven van voedingsadvies die past bij de patiënt worden nieuwe methodieken ontwikkeld voor zowel tijdens opname als na ontslag uit het ziekenhuis. Patiënten kunnen in de Infotheek ‘Voeding en Gezondheid’ informatie vinden over voeding en bewegen. Zo liggen er folders en materialen van het Voedingscentrum.

 

Het effect van de verschillende communicatiemiddelen op het eetgedrag van de patiënt na ontslag uit het ziekenhuis zal onderzocht worden door de Wageningen Universiteit.

 

Preventie en zorg

Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum: ‘Ziekenhuis Gelderse Vallei zorgt zo goed mogelijk voor haar patiënten tijdens de opname, Wageningen UR heeft de voedingskennis en het Voedingscentrum kan ex-patiënten helpen om thuis ook zo goed voor zichzelf te blijven zorgen.’

 

‘Nieuw ontwikkelde kennis binnen de Alliantie Voeding kan nu via het Voedingscentrum makkelijker toegankelijk worden gemaakt voor patiënten en andere zorginstellingen. De verbinding tussen preventie en zorg door meer aandacht voor voeding wordt zo verder verstevigd’, stelt Diederic Klapwijk, voorzitter van de Alliantie Voeding, gynaecoloog en medisch lid raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Nieuwe manier van plaatsen sonde is prettiger voor patient

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...