Gezondheid belangrijker dan gewicht op Anti-dieetdag

Vandaag vraagt de Obesitas Vereniging aandacht voor gezondheid boven gewicht op de twaalfde internationale Anti-dieetdag.

Vandaag vraagt de Obesitas Vereniging aandacht voor gezondheid boven gewicht op de twaalfde internationale Anti-dieetdag.

De vereniging benadrukt dat het aan banden leggen van ongezonde afslankmethodes en meer aandacht voor een gezonde leefstijl de enige remedie tegen overgewicht is.

Volgens de Obesitas Vereniging heeft de eenzijdige focus op gewicht nadelige gevolgen:

- Men richt zich meer op de slanke lijn dan op de gezondheid
- De voedingsindustrie focust zich op light-producten in plaats van gezonde voeding
- Programma's die de gezondheid op lange termijn bevorderen komen onvoldoende aan de orde

Slachtoffers
Op de Anti-dieet dag herdenkt de Obesitas Vereniging slachtoffers die overleden als gevolg van eetstoornissen, ongezond gebruik van medische hulpmiddelen en operatieve ingrepen. Deze dag is in 1992 in het leven geroepen als reactie op de zelfmoord van een vijftienjarig meisje, dat niet kon leven met haar kledingmaat 42.

Evenement
Naast diverse regionale bijeenkomsten is er een landelijk evenement in Utrecht, met onder andere workshops en een modeshow.

Meer informatie:

Evenement Anti-dieetdag

Nederlandse Obesitas Vereniging

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...