Glutenvrije chocolade met marshmellows wint Free From award

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De chocoladebrokjes met marshmellows in een beker van het Britse bedrijf Perkier vonden de bezoekers van de Free From Food beurs, op 3 en 4 juni in Brussel, het meest innovatieve product.

Perkier kreeg voor de glutenvrije brokken de eerste Free From award uitgereikt tijdens de tweede editie van de Free From Food Expo. Ongeveer 400 van de 1000 stemmen gingen naar de gluten-en tarwevrije snack.

De bezoekers waardeerden dat het product uit te delen was. Bovendien reageerden ze positief op de bijzonder kleurrijke beker.

Ontbijt en snacks

Perkier richt zich op glutenvrije- en tarwevrije ontbijtproducten en snacks. Het bedrijf gebruikt glutenvrije grondstoffen zoals haver, boekweit, bruine rijst en gierst.

Behalve de winnende chocolade/marshmellowbrokken (Rocky Road genoemd in Engeland), heeft het bedrijf in het assortiment ontbijtgranen en een bakje met glutenvrije pap. Daar hoeft alleen maar heet water bij.

De verpakking heeft bewust een kleurrijke speelse uitstraling om ‘free from’ producten gewild te maken bij iedereen.

Lees ook
Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief