Glutenvrije chocolade met marshmellows wint Free From award
De chocoladebrokjes met marshmellows in een beker van het Britse bedrijf Perkier vonden de bezoekers van de Free From Food beurs, op 3 en 4 juni in Brussel, het meest innovatieve product.
Perkier kreeg voor de glutenvrije brokken de eerste Free From award uitgereikt tijdens de tweede editie van de Free From Food Expo. Ongeveer 400 van de 1000 stemmen gingen naar de gluten-en tarwevrije snack.
De bezoekers waardeerden dat het product uit te delen was. Bovendien reageerden ze positief op de bijzonder kleurrijke beker.
Ontbijt en snacks
Perkier richt zich op glutenvrije- en tarwevrije ontbijtproducten en snacks. Het bedrijf gebruikt glutenvrije grondstoffen zoals haver, boekweit, bruine rijst en gierst.
Behalve de winnende chocolade/marshmellowbrokken (Rocky Road genoemd in Engeland), heeft het bedrijf in het assortiment ontbijtgranen en een bakje met glutenvrije pap. Daar hoeft alleen maar heet water bij.
De verpakking heeft bewust een kleurrijke speelse uitstraling om ‘free from’ producten gewild te maken bij iedereen.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Voedertarwe geschikt voor menselijke consumptie
Tarwe die als veevoer wordt geclassificeerd, is ook goed bruikbaar in verschillende toepassingen voor menselijke consumptie, blijkt uit onderzoek van Low Food en Flevo Campus. Drie innovatieve voedselproducenten, Tortilleria Taiyari, Boonzaak en Mothers Kitchen Almere, onderzochten onder leiding van onderzoeker Elzelinde van Doleweerd verschillende...
Nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) presenteert Natuurgedreven, een mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren. Filmmaker Jasper Spanjaart ging voor het WWF langs bij vier boerenbedrijven die in balans met natuur eiwitrijke gewassen zoals walnoten, haver, lupine en veldbonen verbouwen. Wat drijft deze ondernemers? En hoe zien zij het voedselsysteem...
Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena
De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...