Glutenvrije chocolade met marshmellows wint Free From award

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

De chocoladebrokjes met marshmellows in een beker van het Britse bedrijf Perkier vonden de bezoekers van de Free From Food beurs, op 3 en 4 juni in Brussel, het meest innovatieve product.

Perkier kreeg voor de glutenvrije brokken de eerste Free From award uitgereikt tijdens de tweede editie van de Free From Food Expo. Ongeveer 400 van de 1000 stemmen gingen naar de gluten-en tarwevrije snack.

De bezoekers waardeerden dat het product uit te delen was. Bovendien reageerden ze positief op de bijzonder kleurrijke beker.

Ontbijt en snacks

Perkier richt zich op glutenvrije- en tarwevrije ontbijtproducten en snacks. Het bedrijf gebruikt glutenvrije grondstoffen zoals haver, boekweit, bruine rijst en gierst.

Behalve de winnende chocolade/marshmellowbrokken (Rocky Road genoemd in Engeland), heeft het bedrijf in het assortiment ontbijtgranen en een bakje met glutenvrije pap. Daar hoeft alleen maar heet water bij.

De verpakking heeft bewust een kleurrijke speelse uitstraling om ‘free from’ producten gewild te maken bij iedereen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Eiwitkwaliteit van bewerkte soja

Er wordt steeds meer plantaardig gegeten. Plantaardige voedingsmiddelen als vervanging van dierlijke producten zijn vaak gemaakt van soja. Voor lange tijd was er weinig bekend over de impact van het bewerken van soja op de eiwitkwaliteit. In een nieuwe studie van Unilever in samenwerking met de WUR (Wageningen university & research) wordt er duidelijkheid...

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.