Goji-bessen voor de ondersteuning van het immuunsysteem van ouderen

attachment-Goji-bessen-struik

Een Chinees onderzoek toont aan dat Goji-bessen het immuunsysteem van ouderen versterken. Het onderzoek is opgezet door voedingsmiddelenbedrijf Nestlé.

Aan het gerandomiseerd onderzoek deden 150 gezonde Chinezen tussen de 65 en 70 jaar oud mee. De helft gebruikte dagelijks, gedurende drie maanden, een supplement met lactose en Goji-bessen. De andere helft kreeg een placebo. Er werd onderzocht of het gebruik van dit supplement een positieve bijdrage levert aan de immuunreactie na een griepprik.

 

Griepprik

Op de laatste onderzoeksdag kregen de deelnemers de griepprik. De onderzoekers bekeken het aantal antilichamen voor en na de prik. Dit aantal was hoger bij de mensen die de supplementen hadden geslikt dan bij de mensen die een placebo hadden gekregen.

 

Anti-oxidanten

Uit het onderzoek blijkt dat anti-oxidanten, aanwezig in bijvoorbeeld fruit, na het gebruik van het supplement makkelijker op te nemen zijn door het lichaam.

 

Longontstekingen

Karine Vidal, hoofdonderzoek van het Nestlé Research Center in Zwitserland zegt dat bij het ouder worden het immuunsysteem minder makkelijk infecties bestrijdt. Ook het aantal antilichamen na een griepprik neemt af bij ouderen. ‘De uitkomsten van deze studie tonen aan dat het gebruik van Goji-bessen het verlies van het immuunsysteem kan verminderen. Hierdoor zou het aantal longontstekingen bij ouderen kunnen worden verminderd.’

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...