GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

groente-gezond-pixabay

Op 8 september vindt het zesde GroenteCongres plaats met als thema ‘Meer groenten in de zorg’. Tijdens het congres wordt de Best Practice Award 2022 uitgereikt, een award voor producten, concepten of initiatieven die uitdagen tot introductie van gezondere gerechten met meer groenten in de zorg. Ideeën kunnen tot 29 augustus ingestuurd worden.

Het GroenteCongres vindt plaats op de Floriade. Op het GroenteCongres kunnen professionals uit de groente- en fruitsector en de zorg elkaar ontmoeten. Tijdens de dag wordt het effect van meer groenten in de zorg belicht vanuit meerdere gezichtspunten. Daarnaast is er een inspiratiemarkt met ruimte voor netwerken.  

Het GroenteCongres is een initiatief van Stichting Food for better life style en wordt mede georganiseerd door Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Alliantie Voeding in de Zorg, Health Holland, Goede Zorg Proef je, Floriade Expo 2022 en Provincie Flevoland.

Meer informatie over het programma en aanmelden

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

Het overgrote deel van de Nederlanders (82%) zegt dagelijks bewuste voedingskeuzes te maken. Men let daarbij meer op het eten van voldoende groente en fruit dan op suiker- en vetinname. Toch is voor slechts 1% gezond eten en drinken inmiddels een gewoonte. Dit blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim...

Gezonder eten in de zorg

Gezonder eten in de zorg

NAV-lid Gerda Pot Waarom ben je voedingswetenschappen gaan studeren? Mijn interesse voor voeding begon al op jonge leeftijd. Toen ik net kon schrijven, schreef ik alle etiketten over van voedingsmiddelen. Aan het einde van de middelbare school ging ik op zoek naar een studie. Ik vond veel vakken leuk, van scheikunde, biologie tot psychologie. Daarom...

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief