Groningse vegan studenten verenigen zich

De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) opgericht: Vegan Student Association Groningen (VSA).

Mike Silhan is woordvoerder van de studentenvereniging en werd afgelopen december veganist. “Toen we merkten dat er in Nederland nog géén vegan studentenvereniging bestond, besloten wij om hier snel verandering in te brengen. Met VSA leggen de studenten de nadruk op een positieve impact op dieren en het milieu.”

 

Meer vegan

De vereniging heeft al verschillende avonden georganiseerd met diners en filmvertoningen. In de toekomst willen ze workshops geven en de universiteit aanmoedigen om meer veganistische maaltijden aan te bieden in de cafetaria’s. 


Emile Dingemans, voorzitter van de NVV – die de VSA financieel steunt - verwacht dat op meer universiteiten en hogescholen vegan studentenvereniging zullen ontstaan. “Steeds meer mensen zien af van diergebruik. Van beroemdheden tot directeurs en van politici tot studenten.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden. Nep nieuwsbericht Coca-Cola Er is onderzocht wat de impact van nep-nieuws op bedrijven kan hebben. Er werd een vals bericht uit 2016 over Coca-Cola gebruikt dat circuleerde op Facebook. Hierin stond dat flessen van zijn Dasani-merk water...