Groningse vegan studenten verenigen zich

attachment-groningen-vegan-vereniging

De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) opgericht: Vegan Student Association Groningen (VSA).

Mike Silhan is woordvoerder van de studentenvereniging en werd afgelopen december veganist. “Toen we merkten dat er in Nederland nog géén vegan studentenvereniging bestond, besloten wij om hier snel verandering in te brengen. Met VSA leggen de studenten de nadruk op een positieve impact op dieren en het milieu.”

 

Meer vegan

De vereniging heeft al verschillende avonden georganiseerd met diners en filmvertoningen. In de toekomst willen ze workshops geven en de universiteit aanmoedigen om meer veganistische maaltijden aan te bieden in de cafetaria’s. 


Emile Dingemans, voorzitter van de NVV – die de VSA financieel steunt - verwacht dat op meer universiteiten en hogescholen vegan studentenvereniging zullen ontstaan. “Steeds meer mensen zien af van diergebruik. Van beroemdheden tot directeurs en van politici tot studenten.”

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...