HAK stapt in vers
Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.
De vernieuwde productiefaciliteit in Den Bosch werd deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf die plek gaat HAK, naast zijn traditionele conserven-lijn, koelverse groenteproducten leveren aan onder meer tankstations, cateraars en supermarkten.
Meer over
Lees ook
PlantLab verviervoudigt oppervlakte productielocatie
Vanaf november 2021 breidt scale-up PlantLab uit met 11.000 vierkante meter indoor farm in Amsterdam. Op de locatie worden groenten en kruiden geteeld onder gecontroleerde, ideale omstandigheden.
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?
Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.
Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen
Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.