HAK stapt in vers

HAK sandwich

Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.

De vernieuwde productiefaciliteit in Den Bosch werd deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf die plek gaat HAK, naast zijn traditionele conserven-lijn, koelverse groenteproducten leveren aan onder meer tankstations, cateraars en supermarkten.

Lees hier het hele verhaal...

Foodlog

Meer over
Lees ook
Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Nederlandse jongeren eten onvoldoende groente (1). Als ze wel groente eten, gebeurt dat vooral bij het avondeten. Jongeren kopen in de middelbareschoolleeftijd vaker zelf wat te eten of te snacken en die momenten bieden mogelijk kansen om de groenteconsumptie te verhogen.Er zijn weinig groenterijke snacks op de markt die voldoen aan de Richtlijnen Goede...

Unilever vernieuwt Knorr Wereldgerechten

Unilever vernieuwt Knorr Wereldgerechten

Meer groente en minder vlees, dat is het uitgangspunt van de vernieuwde Knorr Wereldgerechten. Knorr hoopt het met de vernieuwde receptuur voor consumenten makkelijker te maken om meer groenten te eten.Volgens Knorr blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum dat de Nederlandse consument gemiddeld 131 gram groente per dag eet. Dit terwijl de aanbevolen...

Een spelletje voor een gezonder eetpatroon

Een spelletje voor een gezonder eetpatroon

Kun je kinderen met eetproblematiek spelenderwijs tot een gezonder eetpatroon verleiden? Een onderzoeksproject waaraan tien diëtistenpraktijken meedoen, is op zoek naar de antwoorden.Stel je voor, het einde van een consult bij een diëtist van een ouder met een moeilijk etend kind. ‘Het einde van zo’n gesprek is vaak niet zo positief’, weet Sara Monnik,...