‘Helft van de Nederlandse vrouwen haalt in wintermaanden ADH-fruit niet’

attachment-influenza-156098

Slechts 55% van de Nederlandse vrouwen eet in de winter de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) fruit. Dit blijkt uit een steekproef van het Florida Department of Citrus (FDOC).

Vooral Nederlandse vrouwen onder de 34 jaar blijken volgens het onderzoek van FDOC niet aan de ADH te voldoen. Verder komt in het onderzoek naar voren dat 78% van de Nederlandse vrouwen verminderde productiviteit en gezondheid gedurende de wintermaanden wijt aan het regenachtige winterweer. In totaal voelt 40% zich minder gezond, 56% minder energiek, 46% minder productief en 54% kwetsbaarder.

Vitamine C

Om eventuele tekorten tegen te gaan raadt het FDOC op basis van de hoeveelheid vitamine C, vitamine A, kalium en vezels gedurende de winter de Florida grapefruit aan.

Onderzoek

Het onderzoek is in december 2014 uitgevoerd door onderzoeksbureau Toluna onder 10.000 vrouwen van 25 jaar en ouder uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland en Zweden. In totaal deden 1000 vrouwen uit Nederland mee aan het onderzoek.

Lees verder op Voeding Nu online:

Nederlanders kennen bronnen vitamine c niet zo goed

Vitamine C lijkt gunstig bij verkoudheid

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Er zitten te veel pesticiden in fruit dat populair is bij kinderen, zoals mandarijnen en sinaasappelen. Dat concludeert Foodwatch na een analyse van de residu-cijfers van groente en fruit van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Traqq helpt onderzoek  naar voedselconsumptie

Traqq helpt onderzoek naar voedselconsumptie

Een horloge dat aangeeft dat het tijd is om even op te staan, is al vrij gewoontjes. Als het aan Desiree Lucassen ligt, wordt het – in ieder geval voor voedingsonderzoek – ook gangbaar om alles wat je eet en drinkt, aan te geven in een app. Het doel: voedingsinname exact meten, zonder gedrag te beïnvloeden.

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.