‘Helft van de Nederlandse vrouwen haalt in wintermaanden ADH-fruit niet’

attachment-influenza-156098

Slechts 55% van de Nederlandse vrouwen eet in de winter de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) fruit. Dit blijkt uit een steekproef van het Florida Department of Citrus (FDOC).

Vooral Nederlandse vrouwen onder de 34 jaar blijken volgens het onderzoek van FDOC niet aan de ADH te voldoen. Verder komt in het onderzoek naar voren dat 78% van de Nederlandse vrouwen verminderde productiviteit en gezondheid gedurende de wintermaanden wijt aan het regenachtige winterweer. In totaal voelt 40% zich minder gezond, 56% minder energiek, 46% minder productief en 54% kwetsbaarder.

Vitamine C

Om eventuele tekorten tegen te gaan raadt het FDOC op basis van de hoeveelheid vitamine C, vitamine A, kalium en vezels gedurende de winter de Florida grapefruit aan.

Onderzoek

Het onderzoek is in december 2014 uitgevoerd door onderzoeksbureau Toluna onder 10.000 vrouwen van 25 jaar en ouder uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland en Zweden. In totaal deden 1000 vrouwen uit Nederland mee aan het onderzoek.

Lees verder op Voeding Nu online:

Nederlanders kennen bronnen vitamine c niet zo goed

Vitamine C lijkt gunstig bij verkoudheid

Lees ook
Groente- en fruitconsumptie Nederland neemt toe

Groente- en fruitconsumptie Nederland neemt toe

De consumptie van groente en fruit in Nederland steeg in 2021. Nederlandse huishoudens kochten 3 procent meer groente en fruit ten opzichte van het voorgaande jaar, blijkt uit een analyse van GroentenFruit Huis, op basis van cijfers van het GfK.

Klanten websupermarkt Picnic kopen veel groente en minder vlees

Klanten websupermarkt Picnic kopen veel groente en minder vlees

Mensen bestelden afgelopen jaar veel groente en fruit, blijkt uit een analyse van de online supermarkt Picnic. De online supermarkt maakte in een persbericht hun meest verkochte producten bekend.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”