HelloFresh: 'Avontuurlijke gerechten winnen terrein ten opzichte van avg'tje'

attachment-HelloFresh-maaltijd

Maaltijdpakketleverancier HelloFresh onderzocht welke van de geleverde gerechten zijn klanten het meest waardeerden in 2018. ‘Het voorheen nog zo populaire AVG’tje lijkt hierbij van de troon te zijn gestoten’, schrijft de organisatie. Varkenshaas met orecchiette neemt het stokje over. Ook groenten deden het goed in 2018.

De klanten van HelloFresh bereidden het afgelopen jaar 657 verschillende recepten uit 30 keukens. Groenten speelden hierbij een belangrijke rol. Zo werden er ruim 7,6 miljoen tomaten, 3,5 miljoen courgettes en 2,7 miljoen paprika’s bezorgd in de diverse maaltijdboxen.

Groenten in maaltijden

‘Een gevarieerde maaltijd bevat vier componenten: voldoende groenten, koolhydraten, eiwitten en vet. Het is onze missie om onze klanten hierin te begeleiden’, zegt Dafna Tsadok-Hai, voedingsdeskundige bij HelloFresh. ‘Door te koken met verse ingrediënten en veel groenten, eten klanten van HelloFresh lekker en gevarieerd. Dat kan door regelmatig een vegetarische maaltijd en twee keer per week vis klaar te maken. Goede gewoonten hoeven dus helemaal niet ingewikkeld te zijn’, aldus Tsadok-Hai.

Topvijf  best gewaardeerde gerechten van 2018 volgens de klanten van HelloFresh:

1 Varkenshaas met orecchiette;

2 Pollo tonnato met zuurdesembrood;

3 Garnalen in verse tomatensaus;

4 Gebakken zalmfilet met zeekraal;

5 Kokos-noedelsoep met kippendij.

Bekijk hier het gedetailleerde food rapport 2018 van HelloFresh.

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”