Hoog cholesterolgehalte mogelijk risicovoller voor mannen

attachment-dikke-man

Een hoog cholesterolgehalte is voor mannen van middelbare leeftijd mogelijk risicovoller dan voor vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek uit Noorwegen dat gepubliceerd wordt in het tijdschrift Epidemiology.

Hoewel we een bepaalde hoeveelheid cholesterol nodig hebben zou een te veel aan cholesterol mogelijk de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk vergroten.

 

Middelbare leeftijd

De onderzoekers gebruikten gegevens van de Nord-Trøndelag Health Study die in 1995-1997 is uitgevoerd in Noorwegen. De onderzoekers  verwerkten gegevens van 23.525 vrouwen en 20.725 mannen. Alle deelnemers waren jonger dan zestig op het moment van het invullen van de enquêtes.

 

Betere behandeling

Van alle deelnemers kregen 157 vrouwen en 553 mannen binnen twaalf jaar na aanvang van de studie een hartaanval. Hieruit concluderen de onderzoekers dat een hoog cholesterolgehalte op middelbare leeftijd veel schadelijker is voor mannen dan voor vrouwen.

 

Volgens de onderzoekers is het van belang dat mannen van middelbare leeftijd met een hoog cholesterolgehalte beter worden behandeld, zodat meer infarcten voorkomen kunnen worden en meer levens worden gered.

 

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...