Hoogleraar geeft online colleges over gezonder worden

attachment-Renger-Witkamp

Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit, geeft deze week colleges omtrent het onderwerp ‘Wat te doen en te laten als je gezonder wilt worden’.

De colleges van een kwartier komen iedere avond om 20.30 online te staan.

Van eetlust tot ideale afslankpil

De onderwerpen die Witkamp tijdens zijn colleges omtrent het gezonder worden aanhaalt, zijn op een wetenschappelijke manier belicht. Volgens de hoogleraar zijn niet alle diëten per definitie onzin, maar worden er wel veel onwaarheden verkondigd.

Witkamp gaat in zijn colleges in op een rem op de eetlust, de ideale afslankpil, gezondheid en overgewicht en de reden van dooreten als je verzadigd bent.

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland geven hoogleraren elke week korte colleges over aansprekende onderwerpen, voor een geïnteresseerd lekenpubliek. 

Lees verder op Voeding Nu online:

Symposium steeds meer bekend over microbiota

Diëtisten informeren consument in de supermarkt

Lees ook
FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

Op 9 november organiseerde Food Innovation Accademy, FIA, een online webinar over hoe we jongeren kunnen interesseren voor een carrière in de foodbranche. Tafelvoorzitter Hilco Wagenaar ging met Pieter Bas Vencken, Arry Verhage en Petra Kuiper in Kenniscafé VIA FIA hierover in gesprek.

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

In oktober organiseerde hogeschool InHolland een webinar over veldbonen als eiwitbron. Zijn de voedingswaarden in orde? En hoe zit het met het economische plaatje? Experts Peter Voshol en Fred van der Velde legden het uit in een boeiend college dat me aan het denken heeft gezet.

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Eind 2023 opent in Ede de World Food Center Experience, Nederlands eerste thema-attractie over voedsel. In de WFC Experience ontdek je de complete wereld achter je eten op een leerzame, interactieve manier.