Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts eiwitrijk ijs

Foto: Huberts' Food

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Eiwitrijk ijs is niet nieuw op de markt, maar de smaak laat vaak te wensen over. Dat kan anders dacht Constant van Saltbommel van Huberts’ IJs in Meppel. Hij ging aan de slag en ontwikkelde drie smaken: vanille, aardbei en citroen. Het ijs is verrijkt met 10 gram eiwit per portie van 90 gram. “Tijdens een ‘proefronde’ bleek dat mensen het erg lekker vonden” vertelt Constant aan de Meppeler Courant.

Ambachtelijk eiwitrijk ijs

Samen met zoon Victor en voedingsmiddelentechnoloog Thédor van der Vleuten stond hij op de beurs om met Huberts’ Food het ijs te presenteren op de beurs. En met succes. Op de beurs kreeg het drietal veel enthousiaste reacties en de eerste grote bestellingen zijn binnen. Huberts Food is volgens Victor benaderd door onder andere revalidatiecentra, groothandels en een universitair medisch centrum voor een grootschalige pilot op de afdeling Neurologie en Oncologie.  

De ijsmakers gaan de komende tijd het ijs verder doorontwikkelen. Zo voegen ze dit najaar vitamines en mineralen aan het ijs toe. Daarnaast denkt Victor ook na over andere producten zoals eiwitrijke desserts.

Huberts' IJs

Het eiwitrijke ijs ligt ook in de vitrine van Huberts’ IJs, de ijssalon van Constant en zijn vrouw Christine. Deze salon vierde onlangs het 100 jarig jubileum. In 1922 startten Jan en Trui Huberts een klein ijsfabriekje dat uitgroeide tot een ijssalon en brasserie in het centrum van Meppel. Christine en Constant zijn de vierde generatie van de familie Huberts die aan het roer staan.

Bron: Meppeler Courant

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding aan HAS green academy. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast...

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...