Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts eiwitrijk ijs

Foto: Huberts' Food

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Eiwitrijk ijs is niet nieuw op de markt, maar de smaak laat vaak te wensen over. Dat kan anders dacht Constant van Saltbommel van Huberts’ IJs in Meppel. Hij ging aan de slag en ontwikkelde drie smaken: vanille, aardbei en citroen. Het ijs is verrijkt met 10 gram eiwit per portie van 90 gram. “Tijdens een ‘proefronde’ bleek dat mensen het erg lekker vonden” vertelt Constant aan de Meppeler Courant.

Ambachtelijk eiwitrijk ijs

Samen met zoon Victor en voedingsmiddelentechnoloog Thédor van der Vleuten stond hij op de beurs om met Huberts’ Food het ijs te presenteren op de beurs. En met succes. Op de beurs kreeg het drietal veel enthousiaste reacties en de eerste grote bestellingen zijn binnen. Huberts Food is volgens Victor benaderd door onder andere revalidatiecentra, groothandels en een universitair medisch centrum voor een grootschalige pilot op de afdeling Neurologie en Oncologie.  

De ijsmakers gaan de komende tijd het ijs verder doorontwikkelen. Zo voegen ze dit najaar vitamines en mineralen aan het ijs toe. Daarnaast denkt Victor ook na over andere producten zoals eiwitrijke desserts.

Huberts' IJs

Het eiwitrijke ijs ligt ook in de vitrine van Huberts’ IJs, de ijssalon van Constant en zijn vrouw Christine. Deze salon vierde onlangs het 100 jarig jubileum. In 1922 startten Jan en Trui Huberts een klein ijsfabriekje dat uitgroeide tot een ijssalon en brasserie in het centrum van Meppel. Christine en Constant zijn de vierde generatie van de familie Huberts die aan het roer staan.

Bron: Meppeler Courant

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief