Iglo herintroduceert plantaardige spinazie à la crème

attachment-iglo_alpro

Spinazie met Alpro is weer verkrijgbaar in de supermarkt. Het product werd acht jaar geleden al op de markt gebracht, maar werd wegens slechte verkoop uit het schap gehaald. Iglo en Alpro hopen op een succesvolle herintroductie nu plantaardig eten populairder wordt.

Spinazie met Alpro is een vervanging voor de reguliere spinazie á la créme. Iglo geeft aan dat de ingrediënten nog hetzelfde zijn als toen het acht jaar geleden geïntroduceerd werd.

VMT schreef in 2008 over dit product.

Trend

“We zien dat plantaardig en gluten- en lactosevrij eten nu meer een trend is. Ook was toendertijd Alpro nog niet zo bekend. Wij verwachten dat het product nu wel meer verkocht zal worden”, aldus een woordvoerder van Iglo over de herintroductie.

Cholesterolarm

Het spinazieproduct werd acht jaar geleden gepromoot als “passend in een cholesterolarm dieet”. Dit is bij deze herintroductie weggelaten. Iglo geeft aan dat cholesterolarm dit keer geen onderdeel is van hun communicatie. Ze focussen op de boodschap dat spinazie met Alpro geschikt is voor mensen met lactose- en glutenintolerantie.

100% plantaardig

Traditionele spinazie à la crème wordt gebonden met meel, en is daarom niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. De melkproducten zijn vervangen met plantaardige producten van Alpro, waardoor ook mensen met lactose-intolerantie dit product kunnen gebruiken.

De spinazie is verkrijgbaar in een verpakking van 400 gram, voor een prijs van €1,39. 

 

Lees ook
Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter

Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter

Hoewel steeds meer Nederlanders minder vlees, zuivel en eieren willen eten, stijgt de consumptie van eiwitten uit alternatieve bronnen niet. Sinds 2015 daalde het aantal typische vleeseters met zo’n tien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research.Onderzoekers van de Wageningen Economic Research brachten in 2019 de eiwitconsumptie...

Beyond Meat lanceert twee nieuwe burgers in 2021

Beyond Meat lanceert twee nieuwe burgers in 2021

Beyond Meat breidt in 2021 haar assortiment uit met twee nieuwe burgers. Volgens de producent van vleesalternatieven is de een nog ‘vleziger en sappiger’ en de ander nog voedzamer dan haar huidige eiwitalternatieven. De producent past voor haar nieuwe burgers de receptuur aan en laat mungboon als eiwitbron nu achterwegen.Beyond Meat heeft nog niet bekend...

Standpunt Voedingscentrum: Stap voor stap naar een meer plantaardig voedingspatroon

Standpunt Voedingscentrum: Stap voor stap naar een meer plantaardig voedingspatroon

De Gezondheidsraad adviseert om te eten volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. Dat heeft positieve effecten op de gezondheid en het milieu (1, 2). Maar wat is de ideale verhouding en hoe geven we er vorm aan?Verschillende partijen adviseren dat in 2030 60% van de eiwitten die we eten afkomstig zouden moeten zijn van plantaardige...