Inflammatoire voedingsmix heeft gunstig effect hart- en vaatgezondheid

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Onderzoeksresultaten van innovatieorganisatie TNO tonen aan dat een inflammatoire voedingsmix een gunstig effect op de hart- en vaatgezondheid kan hebben.

Tekenen van inflammatie en atherosclerosis bleken sterk verminderd bij langetermijngebruik.

TNO heeft in zijn onderzoek gekeken of een combonatie van specifieke voedingscomponenten als visolie, resveratrol, lycopene, catechin en vitamine E en C een effectieve manier zouden kunnen zijn om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Onderzoekresultaten meten
Volgens Henk Hendriks, Business Line Manager Food and Health bij TNO was het moeilijk de effecten van dieetveranderingen te meten. “De effecten zijn meestal pas na een lange tijd zichtbaar”, aldus Hendriks.


Het onderzoek
Het placebogecontroleerde onderzoek is uitgevoerd bij 30 vrijwilligers die gedurende vijf weken het ontstekingsremmende dieet volgden. De resultaten toonden minder inflammatie en een verbeterd metabolisme aan.

Het langetermijnonderzoek uitgevoerd op muizen liet ook gunstige resultaten zien. De gezondheidsbevorderende werking van de inflammatoire voedingsmix bleek dus aanwezig bij zowel mensen als dieren.

 

Het onderzoek maakt deel uit van de TNO onderzoeksprogramma’s ‘Gezond leven’ en ‘Personalized Health’


Meer informatie: Onderzoek inflammatoire voedingsmixMeer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...