Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

Gezonde Smikkelweken BSO Leeuwarden

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame activiteiten.

Het doel van de Gezonde Smikkelweken is om kinderen, pedagogische medewerkers en ouders te laten ervaren hoe lekker, leuk en makkelijk het is om met gezond en duurzaam eten aan de slag te gaan. Middels activiteiten ontwikkelen kinderen voedselvaardigheden en kennis en wordt hun smaakontwikkeling bevorderd.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Jorien, locatiemanager BSO: “Het is super goed en leuk om kinderen op deze manier kennis te laten maken met gezond eten. Toen ik vertelde aan ouders wat hun kind had gegeten, kreeg ik van een aantal ouders verbaasde reacties.”

Gezonde en duurzame pret

Koken, ontdekken, spelen en proeven met groenten in de spotlights. De deelnemende BSO’s krijgen een krat met vier groente-activiteiten, waarmee kinderen en pedagogische medewerkers aan de slag kunnen. Zo proeven ze met het Zintuigenspel onbekende groenten, bakken ze koekjes bomvol bloemkool en maken ze pizza’s die roze gekleurd zijn door de biet. Alles wordt gecombineerd met vrolijke eetspelletjes. Na afloop krijgen alle kinderen een Kook- en Speelboek mee naar huis met gezonde en duurzame pret voor in de zomervakantie. Op het online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen ook kinderen die niet op de BSO zitten meedoen met alle activiteiten. 

Inschrijven

Alle BSO’s in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.gezondesmikkelweken.nl/bso-inschrijven/. Hier vind je ook meer informatie over het programma.

Inschrijven kan tot en met 31 mei 2023, maar de plekken zijn beperkt en vol is vol.  Deelnemende BSO’s ontvangen aan het einde van de eerste vakantieweek in hun regio de pakketten, zodat ze in de tweede week aan de slag kunnen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch

Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch

Pointer en DUO Onderzoek & Advies bevroegen leerkrachten en schoolleiders om meer te weten te komen over hoe kinderen eten op school. Waar een groot deel van de kinderen vroeger naar huis ging tussen de middag, blijkt het (kort) lunchen op school inmiddels op grote schaal te zijn toegenomen: 8 op de 10 schoolleiders geven aan dat hun school een continurooster...

Peiling: 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch

Peiling: 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch

Een groot deel van de Nederlandse ouders zou best willen dat hun kind op school een gezonde lunch krijgt. Dat blijkt uit een peiling van journalistiek onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) samen met stichting Ouders & Onderwijs.

50.000 kinderen op de BSO deden mee aan de Gezonde Smikkelweken

50.000 kinderen op de BSO deden mee aan de Gezonde Smikkelweken

50.000 leerlingen tussen de 4 en 12 jaar deden afgelopen zomer mee met de Gezonde Smikkelweken, een nieuw voedseleducatieprogramma gericht op buitenschoolse opvanglocaties (BSO). Onderzoek van het Louis Bolk Instituut onder zo’n 400 BSO-locaties laat zien dat maar liefst 99% van de BSO-medewerkers aangeeft opnieuw mee te willen doen.