Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

Gezonde Smikkelweken BSO Leeuwarden

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame activiteiten.

Het doel van de Gezonde Smikkelweken is om kinderen, pedagogische medewerkers en ouders te laten ervaren hoe lekker, leuk en makkelijk het is om met gezond en duurzaam eten aan de slag te gaan. Middels activiteiten ontwikkelen kinderen voedselvaardigheden en kennis en wordt hun smaakontwikkeling bevorderd.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Jorien, locatiemanager BSO: “Het is super goed en leuk om kinderen op deze manier kennis te laten maken met gezond eten. Toen ik vertelde aan ouders wat hun kind had gegeten, kreeg ik van een aantal ouders verbaasde reacties.”

Gezonde en duurzame pret

Koken, ontdekken, spelen en proeven met groenten in de spotlights. De deelnemende BSO’s krijgen een krat met vier groente-activiteiten, waarmee kinderen en pedagogische medewerkers aan de slag kunnen. Zo proeven ze met het Zintuigenspel onbekende groenten, bakken ze koekjes bomvol bloemkool en maken ze pizza’s die roze gekleurd zijn door de biet. Alles wordt gecombineerd met vrolijke eetspelletjes. Na afloop krijgen alle kinderen een Kook- en Speelboek mee naar huis met gezonde en duurzame pret voor in de zomervakantie. Op het online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen ook kinderen die niet op de BSO zitten meedoen met alle activiteiten. 

Inschrijven

Alle BSO’s in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.gezondesmikkelweken.nl/bso-inschrijven/. Hier vind je ook meer informatie over het programma.

Inschrijven kan tot en met 31 mei 2023, maar de plekken zijn beperkt en vol is vol.  Deelnemende BSO’s ontvangen aan het einde van de eerste vakantieweek in hun regio de pakketten, zodat ze in de tweede week aan de slag kunnen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Madaga Kindervoeding en Spoony gaan samenwerken

Madaga Kindervoeding en Spoony gaan samenwerken

Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten. Madaga is marktleider in gezonde en verse kindermaaltijden voor de kinderopvang en serveert inmiddels 2,5 miljoen maaltijden per jaar aan 500 kinderopvanglocaties. Spoony is een snelgroeiende food startup met als doel groenten aantrekkelijk te maken voor kinderen. De twee bedrijven zijn opgericht...

‘Gratis schoolmaaltijden moeten passend zijn binnen de Schijf van Vijf’

‘Gratis schoolmaaltijden moeten passend zijn binnen de Schijf van Vijf’

Zorg dat de gratis schoolmaaltijden, die er volgend jaar op initiatief van de Tweede Kamer komen, niet alleen magen gaan vullen, maar ook voeden passend binnen de Schijf van Vijf. Die oproep doen JOGG, Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, Stichting Implementatie Gezonde Basisschool van de Toekomst, Voedingscentrum, Vrije Universiteit Amsterdam,...

Minder overgewicht onder kinderen met hoogopgeleide ouders

Minder overgewicht onder kinderen met hoogopgeleide ouders

Overgewicht en obesitas kwamen de afgelopen jaren minder voor onder kinderen met hoogopgeleide ouders dan onder kinderen met laagopgeleide ouders. Dat blijkt uit het Jaarrapport Jeugdmonitor 2022 van het CBS.