Isoflavonen in soja beschermen mogelijk tegen borstkanker

attachment-Soja

Een hoge inname van isoflavonen uit soja kan het risico op borstkanker mogelijk verlagen. Dat concluderen Anne Weaver en haar collega’s van de Universiteit van Buffalo.

Vrouwen met de hoogste inname van isoflavonen hadden dertig procent minder kans op een invasieve borsttumor. Het risico op een tumor van maximaal 2 centimeter groot (fase 1 tumor) was zelfs zestig procent lager.

 

Menopauze

Er werd ook een onderscheid gemaakt tussen vrouwen voor en na de menopauze. Bij vrouwen voor de menopauze, met een hoge inname van isoflavonen, werd een verlaagd risico op borstkanker gevonden. Bij vrouwen na de menopauze werd geen verband gevonden tussen de inname van isoflavonen en het risico op borstkanker.

 

Methode

Weaver en haar collega’s onderzochten 683 vrouwen met borstkanker en 611 gezonde vrouwen. Door middel van een voedselfrequentievragenlijst gingen ze na wat de vrouwen aten. Hierbij werd vooral gekeken naar de hoeveelheid isoflavonen in de voeding.

 

Meer onderzoek

Weaver benadrukt wel dat er op basis van dit onderzoek geen definitieve conclusies getrokken kunnen worden op populatieniveau. Maar de resultaten geven wel aanleiding voor meer onderzoek.

 

Bron: ScienceDaily

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...