JOGG en Sligro werken samen aan gezonder aanbod

attachment-a4f7fd54f2cffb2f47b7bc132e30-should-schools-eliminate-buffet-style-cafeterias-A1100x825

Jongeren Op Gezonde Gewicht (JOGG) gaat de komende jaren samen met groothandel Sigro werken aan gezonde sport- en schoolkantines. Dat maakte oud-schaatser Erben Wennemars, JOGG-ambassadeur, afgelopen week bekend.

Samen gaan zij zich inzetten voor het programma De Gezonde Omgeving dat zich onder andere richt op een gezonder aanbod van sport- en schoolkantines.

 

Succesvolle samenwerking

Groothandel Sligro heeft al ervaring opgedaan met gezonde sport- en schoolkantines via het Break Point concept . Hierdoor is er een goed contact opgebouwd met toeleveranciers en producenten ter  bevordering van gezondere kantines. De JOGG-gemeenten hebben op hun beurt goede banden met sportverenigingen en scholen. Door de netwerken te verbinden hopen beide partners op een succesvolle samenwerking.

 

Gezond aanbod stimuleren

Volgens Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, kan Sligro door het aanbieden van een gezond alternatief, een gezond aanbod voor jongeren en kinderen stimuleren op plaatsen waar zij vaak komen. Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice, geeft aan trots te zijn op de bijdrage van Sligro om Nederlandse jongeren gezonder te maken.

Lees ook
Kijktip: The Game Changers

Kijktip: The Game Changers

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt.

Jongeren voor jongeren

Jongeren voor jongeren

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.

Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Niet een, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs zijn de afgelopen weken gestart bij Alea Publishers. Alle drie Voeding en Diëtetiek-student en dus voornamelijk aan de slag bij Voeding Nu. Geweldig leuk en geweldig druk, zo zou ik het als begeleider samenvatten.