JOGG en Sligro werken samen aan gezonder aanbod

attachment-a4f7fd54f2cffb2f47b7bc132e30-should-schools-eliminate-buffet-style-cafeterias-A1100x825

Jongeren Op Gezonde Gewicht (JOGG) gaat de komende jaren samen met groothandel Sigro werken aan gezonde sport- en schoolkantines. Dat maakte oud-schaatser Erben Wennemars, JOGG-ambassadeur, afgelopen week bekend.

Samen gaan zij zich inzetten voor het programma De Gezonde Omgeving dat zich onder andere richt op een gezonder aanbod van sport- en schoolkantines.

 

Succesvolle samenwerking

Groothandel Sligro heeft al ervaring opgedaan met gezonde sport- en schoolkantines via het Break Point concept . Hierdoor is er een goed contact opgebouwd met toeleveranciers en producenten ter  bevordering van gezondere kantines. De JOGG-gemeenten hebben op hun beurt goede banden met sportverenigingen en scholen. Door de netwerken te verbinden hopen beide partners op een succesvolle samenwerking.

 

Gezond aanbod stimuleren

Volgens Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, kan Sligro door het aanbieden van een gezond alternatief, een gezond aanbod voor jongeren en kinderen stimuleren op plaatsen waar zij vaak komen. Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice, geeft aan trots te zijn op de bijdrage van Sligro om Nederlandse jongeren gezonder te maken.

Lees ook
Zeven vragen aan een personal trainer

Zeven vragen aan een personal trainer

Stefan Lamping werkt al twintig jaar als personal trainer. Om hun sportieve prestaties te verbeteren, geeft Stefan de mensen die hij begeleidt ook voedingsadviezen. Wat moet je als sporter weten over voeding en voedingssupplementen?

Alcoholgebruik jongeren moet verder naar beneden

Alcoholgebruik jongeren moet verder naar beneden

Jongeren drinken minder alcohol en beginnen er later mee. Dat is goed nieuws, maar uit onderzoek van Pointer blijkt dat er moet nog meer gebeuren. “Er gaan nog steeds zes kinderen per jaar dood aan alcoholintoxicatie.”

Gans als borrelhapje

Gans als borrelhapje

In ons land hebben we een overschot aan wilde ganzen. Kun je daar iets mee? Een aantal studenten bedacht een toepassing, in de vorm van borrelhapjes. Willemijn ten Hoor (22) besloot het concept verder uit te breiden en staat nu aan het roer van Saucijs UNIQ.