Jongeren voor jongeren

food boost

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.

Initiatiefnemers Foodvalley NL, HortiHeroes en Medical Delta Living Lab VIT for Life werken daarbij onder andere samen met De Haagse Hogeschool als onderzoekspartner. Samen met hogescholen, (v)mbo’s, universiteiten en bedrijven dagen ze jongeren uit om zelf met ideeën te komen om gezonder eten aantrekkelijker te maken. In 4 fases – onderzoek, ideevorming, conceptontwikkeling en implementatie – geven de tieners een boost aan een gezonder eetpatroon van hun eigen en volgende generaties.

Bijdragen aan het project? Kijk op foodboostchallenge.nl

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in Voeding Nu.

Lees ook
Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

Niet een, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs zijn de afgelopen weken gestart bij Alea Publishers. Alle drie Voeding en Diëtetiek-student en dus voornamelijk aan de slag bij Voeding Nu. Geweldig leuk en geweldig druk, zo zou ik het als begeleider samenvatten.

The Food Lab verbindt student en stad

The Food Lab verbindt student en stad

Van suikerarme baklava tot zeewiermayonaise. Studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontwikkelen nieuwe foodconcepten in The Food Lab.

Leestip: interview in Trouw over betere voeding in ontwikkelingslanden

Leestip: interview in Trouw over betere voeding in ontwikkelingslanden

Op deze vrijdag tipt de redactie van Voeding Nu een artikel uit Trouw van 23 september. Wetenschapper Bart de Steenhuijsen Piter (WUR) vertelt daarin over zijn onderzoek naar hoeveel (en welke) fruit en groente mensen in arme landen eten, en hoe dat kan verbeteren.