Jongeren voor jongeren

food boost

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.

Initiatiefnemers Foodvalley NL, HortiHeroes en Medical Delta Living Lab VIT for Life werken daarbij onder andere samen met De Haagse Hogeschool als onderzoekspartner. Samen met hogescholen, (v)mbo’s, universiteiten en bedrijven dagen ze jongeren uit om zelf met ideeën te komen om gezonder eten aantrekkelijker te maken. In 4 fases – onderzoek, ideevorming, conceptontwikkeling en implementatie – geven de tieners een boost aan een gezonder eetpatroon van hun eigen en volgende generaties.

Bijdragen aan het project? Kijk op foodboostchallenge.nl

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in Voeding Nu.

Lees ook
Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.

Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Vanaf deze week gaan zestig professionele koks om een kookles te verzorgen op zestig basisscholen in Nederland, voor het event Kok in de klas. Het event is bedoeld om kinderen te leren over smaak, koken en het koksvak. Ook wil de organisatie kinderen laten kennismaken met meer verschillende soorten groenten en fruit.

Dissertatie Sanne de Laat over aanpak kind naar gezonder gewicht

Dissertatie Sanne de Laat over aanpak kind naar gezonder gewicht

Met de dissertatie Integrated care for childhood overweight and obesity promoveerde arts Maatschappij + Gezondheid Sanne de Laat in maart aan Tilburg University. Vanaf 2017 onderzocht ze het functioneren van de integrale aanpak Kind naar Gezonder Gewicht in ’s-Hertogenbosch.