Jumbo Innovatie Lab op zoek naar nieuwe productideeën

attachment-Jumbo-Innovatie-Lab-2017

Jumbo Innovatie Lab roept productontwikkelaars en leveranciers opnieuw op om goede ideeën voor vernieuwende producten te delen, om zo klanten te verrassen met vernieuwende producten.

Jumbo zoekt vooral vernieuwende producten die lekker en gezond eten voor iedereen gemakkelijk bereikbaar maken.

 

Podium voor starters

De supermarktketen werkt samen met leveranciers en productontwikkelaars aan innovatieve producten. Vorig jaar zijn ze gestart met het Jumbo Innovatie Lab, een vervolg op het Jumbo Huismerk Lab. ´Dit jaar opent het lab opnieuw haar deuren, maar dan voor nieuwe leveranciers en startende productontwikkelaars´, zo vertelt Ed van Weerd, directeur Commercie van Jumbo.

 

Jurering

Het Jumbo Innovatie Lab bestaat uit verschillende edities per jaar, met steeds een wisselend thema. Uit de eerste editie kwamen veel nieuwe innovatieve producten voort  zoals de boerenkoolburger, pompoen- en wortelballetjes en ontbijtmuffins bakmix in een weckpot. Leveranciers en productontwikkelaars mogen meerdere productideeën insturen. Specialisten van Jumbo beoordelen alle inzendingen. Vervolgens mogen de geselecteerde leveranciers hun product presenteren aan het expertpanel en enkele klanten van Jumbo. Als zij enthousiast zijn, maakt de assortimentsmanager met de leverancier een plan om het product zo snel mogelijk in de Jumbo winkels te lanceren.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij. Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden,...