Klanten websupermarkt Picnic kopen veel groente en minder vlees

Picnic eind 2021

Beeld: Picnic 

Mensen bestelden afgelopen jaar veel groente en fruit, blijkt uit een analyse van de online supermarkt Picnic. De online supermarkt maakte in een persbericht hun meest verkochte producten bekend.

Op basis van de bestelgegevens van ruim 800.000 huishoudens in 200 Nederlandse plaatsen, onderzocht Picnic welke boodschappen er bij hun klanten het meest in trek waren in de afgelopen zes maanden. Naast de traditionele top drie van komkommers, halfvolle melk en bananen, blijkt dat klanten in de Randstad veel groente en fruit kopen en relatief weinig vleesproducten bestellen. In de oostelijke provincies Gelderland en Overijssel staan vlees en zuivel wel vaker en hoger in de lijst.

Onder de ‘meest vergeten producten’, boodschappen die vlak voor de bezorging nog worden toegevoegd, zijn groenten ook populair. Er staan zeven groenten op de lijst, met bovenaan rode paprika’s en broccoli. Op de lijst met snelste stijgers stonden winterse producten als gedroogde spliterwten, Gelderse rookworst en halfvolle Chocomel. De grootste stijger van afgelopen half jaar was de Terre Forti Trebbiano Chardonnay, onderdeel van het nieuwe wijnassortiment van Picnic.

In de app kunnen klanten aangeven welke producten ze nog missen in het assortiment. Hier ziet Picnic een steeds grotere vraag naar glutenvrije producten en producten uit exotische keukens. Op basis van de aanvragen van afgelopen halfjaar voegde de supermarkt Wasa Knäckebrod gluten- & lactosevrij, Nescafé Dolce Gusto nesquik cups en bakbananen toe.

 

Lees ook
Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.

Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.