Kliekipedia.nl wordt voortgezet door het Voedingscentrum

attachment-kliekjes

Het Voedingscentrum heeft vanaf 1 december de website ‘kliekipedia.nl’ overgenomen van SIRE. De site en campagne zijn in februari van dit jaar gelanceerd om voedselverspilling bij de consument tegen te gaan.

Met de campagne bereikte SIRE 66 procent van de Nederlanders. Op de website kan de consument inspiratie opdoen om van kliekjes een gerecht te maken.

Kliekipedia promoten

'Het is goed dat dit initiatief wordt voortgezet door een partij waar dit onderwerp het beste bij past. Zij zullen zorgen voor nieuwe content en nieuwe ideeën om ‘kliekipedia.nl’ verder te promoten bij de Nederlandse consument', aldus SIRE-directeur Lucy van der Helm.

Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum, voegt hieraan toe dat de website goed aansluit bij de overige activiteiten van het Voedingscentrum om consumenten te helpen minder voedsel te verspillen. 

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

De praktijk van Daphne Hieltjes: ‘(H)erkenning voor de opbouw van online connectie'

Daphne Hieltjes is holistisch onlinediëtist. Ze inspireert en ondersteunt mensen naar een gezondere leefstijl.Daphne heeft eind 2019 de deeltijdstudie Voeding en Diëtetiek afgerond en is nu ongeveer een jaar onlinediëtist. Ze wist al snel dat ze niet de typische diëtist wilde worden die haar cliënten in een praktijk ziet. Het plaatsonafhankelijk zijn...