KNVB en Coca-Cola willen meer jongeren laten sporten

attachment-Ondertekening

KNVB en The Coca-Cola Company Nederland hebben hun partnership tot 2018 verlengd en de samenwerking uitgebreid. Centraal in deze samenwerking staat het streven om meer jongeren te laten voetballen en de voetbalbeleving in Nederland van een positieve impuls te voorzien.

Ook hebben beide partijen de ambitie om jongeren, naast meer beweging, beter te informeren over en kennis te laten maken met een gebalanceerde leefstijl.

 

Zaalvoetbal

Om deze ambities te verwezenlijken, hebben Coca-Cola en de voetbalbond elkaar gevonden in het stimuleren van jongeren om deel te nemen aan zaalvoetbal. Beide partijen gaan zich inzetten om het aantal scholen en teams die via schoolsportcompetities zaalvoetballen te verdubbelen.

 

Olympic Moves

Ook gaan beide partijen samenwerken in Olympic Moves, één van de grootste schoolsportcompetities van Nederland, waarvan Coca-Cola één van de partners is. In Olympic Moves doen nu 100 scholen en 250 teams mee aan het zaalvoetbal en gedurende het partnership wil men toewerken naar deelname van 200 scholen en 500 teams. Met behulp van het Olympic Moves-programma kunnen jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving één van de voetbalvormen van de voetbalbond leren kennen.

 

Met plezier sporten

 

‘Coca-Cola en de KNVB gaan er in de komende jaren alles aan doen om jongeren enthousiast te maken voor sport en hen aan te moedigen om óók in beweging te komen. Met als inzet zo veel mogelijk jongeren te laten voetballen en kennis te laten maken met een gebalanceerde leefstijl. Zo willen we hen het plezier van samen sporten laten ervaren’, vertelt Therese Noorlander, directeur Public Affairs en Communicatie van Coca-Cola Nederland.

 

Nederlands elftal

Beide partijen gaan samenwerken om de voetbalbeleving in Nederland te vergroten. Onder meer bij wedstrijden van het Nederlands elftal worden in en rondom het stadion initiatieven ontplooid, zodat iedereen nog meer van het voetbal kan genieten. Maar ook in de voetbalkantines wordt de positieve beleving van het amateurvoetbal gestimuleerd. Aanvullend streven beide partijen ernaar om met verschillende activiteiten jongeren meer bewust te maken van een gebalanceerde sport- en leefstijl.

 

Merkbekendheid

‘Coca-Cola is een sterk internationaal merk en al jaren partner van het Nederlands elftal en de overige teams van de KNVB. Coca-Cola gaat de Nederlandse voetbalsport ondersteunen, waarbij ze naast het partnership met de Oranjeteams, zich gaat inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor het voetbal. Zowel op het veld en in de zaal als in de stadions en voetbalkantines. Het streven om naast het stimuleren van beweging aandacht te besteden aan een verantwoorde leefstijl, past binnen een grotere ambitie van de KNVB. Wij kijken ernaar uit om verder vorm te geven aan deze vernieuwde samenwerking met Coca-Cola’, aldus Jean-Paul Decossaux, directeur Commerciële Zaken van de KNVB.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Ongezondere leefstijl tijdens zomervakantie bij Amerikaanse kinderen

Coca-cola lanceert campagne choose hapiness

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Volgende week geven 120 koks in het hele land een kookles in groep 6, 7 of 8. Door deze kooklessen leren kinderen in het hele land over smaak en eten. Ook leren ze hoe je gezonde producten in gerechten kunt verwerken.

Aandacht voor voedselkeuzes van jongeren tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine

Aandacht voor voedselkeuzes van jongeren tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine

Al 20 jaar helpt het Voedingscentrum scholen met het gezonder en duurzamer maken van hun kantine. Op 16 maart besteedt het Voedingscentrum hier extra aandacht aan tijdens de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’, door samen met scholen, GGD’en en gemeenten te laten zien dat gezond normaal is.

TikTok gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor eetstoornis

TikTok gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor eetstoornis

Het social mediaplatform TikTok is gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor een eetstoornis, omdat ze op het platform veel schadelijke video’s te zien krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Utrecht Data School, De Groene Amsterdammer en RTL Nieuws.