Koemelk te zout voor baby’s

attachment-babyatbottle

Baby's jonger dan een jaar oud zouden geen koemelk moeten drinken. Volgens voedingsdeskundigen van de Universiteit van Bristol is deze melk namelijk veel te zout. Koemelk bevat vier keer meer zout dan melk uit de borst van de moeder.

Doktoren Pauline Emmett en Vicky Cribb waarschuwen voor een zoutoverschot bij baby's. Uit hun onderzoek is gebleken dat zeven op de tien baby's te veel zout binnen krijgt met hun voeding.

 

Aanbevolen hoeveelheid

De studie, gepubliceerd in The European Journal of Clinical Nutrition, bekeek bijna 1.200 baby's van acht maanden oud, geboren tussen 1991 en 1992. Een op de acht van de onderzochte kinderen kreeg alleen koemelk.

 

Een baby drinkt ongeveer 700 milliliter melk per dag. Wanneer dit koemelk is, zou dit betekenen dat het kind uit melk alleen al 385 milligram zout binnen krijgt. Dat is bijna de helft van de aanbevolen maximale hoeveelheid (1 gram) zout voor baby’s tot een jaar oud.

 

Speciale voeding

De onderzoekers stellen dat de inname van zout aanzienlijk verminderd moet worden bij baby's. Ze moeten levensmiddelen krijgen die speciaal voor hen bereid zijn, zonder toegevoegd zout. Ook ouders hebben een helder advies nodig over welke voedingsmiddelen geschikt zijn voor baby's.

 

Belangrijke rol

De onderzoekers zijn van mening dat voor de voedingsindustrie een belangrijke rol is weggelegd. 'Zout in voedingsmiddelen kan alleen worden teruggedrongen met medewerking van de industrie. Zij is verantwoordelijk', aldus Emmet en Cribb.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...