Kurkuma supplement van 2019

attachment-kurkuma

Kurkuma is door de bezoekers van de Nationale Gezondheidsbeurs uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2019.

De bezoekers konden stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

 

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat vooral in currygerechten wordt gebruikt. Er worden ook verschillende gezondheidseffecten aan toegeschreven.  Zo zijn er aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

 

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5:

1. Kurkuma

2. Vitamine D

3. Magnesium

4. Visolie (omega-3 vetzuren)

5. Multivitamine

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

De stembus voor de James Lind Prijs 2021 is open

De stembus voor de James Lind Prijs 2021 is open

Branchevereniging NPN maakt de genomineerden bekend voor de James Lind Prijs 2021. De drie onderzoeken en drie toepassingen waar je vanaf vandaag op kunt stemmen maken kans op een prijs van €10.000.

Geen extra behoefte aan B-vitaminen

Geen extra behoefte aan B-vitaminen

Uit Voeding Nu 3: Hoewel vaak wordt gedacht dat de behoefte aan B-vitaminen, waaronder vitamine B12 en foliumzuur, verhoogd is bij een fysiek actieve leefstijl, laat onderzoek onder deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse hiervoor geen aanwijzing zien.