Lancering digitaal platform voor mensen met overgewicht en obesitas

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

De Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas (NVOO) heeft een digitaal platform opgericht voor mensen met overgewicht en obesitas dat op donderdag 1 december 2022 online komt. Het idee van het platform is dat er een community wordt gevormd waarin iedereen, ongeacht de vorm van overgewicht, vertegenwoordigd is.

Het platform is onafhankelijk, met een onafhankelijk bestuur en is bedoeld voor contact tussen lotgenoten. Er kan gezocht worden naar informatie, advies gevraagd worden en er kunnen ervaringen gedeeld worden. Informatie kan zowel via de databank, die begrijpelijk geschreven wetenschappelijk en medisch onderbouwde artikelen bevat, en via het platform zelf verkregen worden. De deelnemers kunnen een post maken en hier hashtags aan toevoegen. De NVOO leden kunnen vervolgens op hashtags zoeken om informatie te vinden.

De leden heten O-buddy’s. Deze naam heeft de doelgroep zelf bedacht met als achterliggende gedachte dat iedereen op het platform een buddy is voor elkaar. Er kunnen onderling privéberichten worden gestuurd om elkaar te steunen en ervaringen uit te delen. In de toekomst zullen er ook O-buddy avonden worden georganiseerd.

Er zullen meerdere zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen aanwezig zijn op het lanceringsfeest van het platform. Het is belangrijk dat zorg professionals van het bestaan van het platform afweten, zodat zij hun patiënten erop kunnen wijzen. Tijdens het lanceringsfeest geeft de NVOO een toelichting over het platform, er is er ruimte om te netwerken. Christa Kerdijk, zelf ervaringsdeskundige, zal de avond muzikaal begeleiden.

Aanmelden voor het lanceringsfeest kan via de volgende link: https://www.eventbrite.com/e/tickets-lanceringsfeest-nvoo-436010307567

Bron: partnerschapovergewicht.nl

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
VU-onderzoeker Jutka Halberstadt: onvoldoende politieke wil voor afschaffing btw op groente en fruit

VU-onderzoeker Jutka Halberstadt: onvoldoende politieke wil voor afschaffing btw op groente en fruit

Het kabinet heeft plannen om de btw op groente en fruit te schrappen. Voordat deze plannen worden doorgevoerd, voert een commissie onderzoek uit om te bepalen wat precies onder groente en fruit valt. Volgens Jutka Halberstadt, universitair docent kinderobesitas aan de Vrije Universiteit Amsterdam, is er onvoldoende politieke wil om maatregelen te nemen...

Obesitas, begint het in het babybrein?

Obesitas, begint het in het babybrein?

Er zijn steeds meer volwassenen én kinderen met obesitas. Ligt dat aan de voeding, de hoeveelheid beweging of is sprake van erfelijke aanleg? Onderzoek laat zien dat er ook iets fout kan zijn gegaan in de ontwikkeling van de hersenen.

Online tool matcht consumenten aan passende voedingsexperts

Online tool matcht consumenten aan passende voedingsexperts

Om Nederlanders zo goed mogelijk te begeleiden naar passende hulp op het gebied van een gezonde leefstijl, introduceert Gezondeten.nl een gratis matching tool. Deze online tool matcht consumenten met de voor hen passende voedingsexpert.