Lespakket ontwikkeld voor ziekte van Parkinson

attachment-Early-Symptoms-Of-Parkinson-Disease

In Nederland is bij ongeveer 40.000 mensen de diagnose ziekte van Parkinson vastgesteld.In het onderwijs voor verzorgenden, verpleegkundigen, huisartsen, paramedici en therapeuten is er weinig lesmateriaal over dit complexe ziektebeeld. Daar is wel behoefte aan.

Kees van Hemert en Hester Aanen Van Hemert Produkties en neuroloog Wijnand Rutgers hebben voor de toekomstige zorgverleners een lespakket over de ziekte van Parkinson ontwikkeld. Het Parkinson lespakket is ontwikkeld voor opleidingen, beroepskrachten en praktijkinstellingen en bestaat uit een DVD met vier films en een werkboek. Het biedt een basisinzicht in de beleving van de ziekte van Parkinson en de behandeling daarvan.

 

Opdrachten werkboek Parkinson

Het werkboek beschrijft inhoudelijke aandachtspunten en werkvormen voor het gebruik van de film bij scholingsactiviteiten. Het gaat om observatie- en reflectieoefeningen, maar ook om oefeningen waarmee vaardigheden worden getraind. Met de films en de opdrachten uit het boek kunnen zorgverleners  ervaring opdoen in  het omgaan met mensen met de ziekte van Parkinson.

In het werkboek staan opdrachten, die de films ondersteunen. Opdrachten op het gebied van houding, kennis en vaardigheden, maar ook zelfreflectie en multidisciplinaire groepsopdrachten.

 

Parkinson in de praktijk

Op de DVD staan vier films over de diagnose, behandeling en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Drie praktijksituaties zijn binnen de thuissituatie gefilmd, waarvan één gedeeltelijk tijdens een opname op een Parkinson verpleegafdeling, het vierde verhaal speelt zich af binnen een verzorgingshuis. De films laten de praktijk van alle dag zien. Er wordt ondermeer getoond hoe patiënten en hulpverleners steeds weer geconfronteerd worden met het grillige verloop van de ziekte. De films gaan over vragen als: ‘hoe verwerken patiënt, partner en familieleden de diagnose; wat is de invloed van de ziekte op het dagelijks leven; wat is het belang van medicatie; en in hoeverre is er sprake van zelfmanagement?

  

De DVD kost € 45, het werkboek € 15, exclusief verzendkosten. Deze kunt u bestellen via: Van Hemert Produkties.

 

Lees ook op voedingnu.nl:

Ophopingsgevaar van mangaan bij genetische afwijkingen

Koffiedrinken genetisch bepaald

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...