Listeria aangetroffen in AH Filet americain

attachment-AH-filet-americain

Albert Heijn haalt AH Filet americain naturel 160 gram uit de winkels terug.

De verpakkingen met een rode prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016 zijn besmet met de listeriabacterie.

Schadelijk voor de gezondheid

Het eten van dit product kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Consumenten worden daarom dringend verzocht het product niet te consumeren.

Besmette producten

Volgens een woordvoerder van de supermarktketen is de listeria op dinsdag 15 maart 2016 aangetroffen in 1300 producten en is er direct actie ondernomen.

Strakke controle van de keten

“Wij controleren alle producten die bij de leverancier vandaan komen. Hiermee probeert  Albert Heijn te voorkomen dat besmette producten bij de consument terecht komen. Helaas is door een logistieke fout toch een deel van de producten in de schappen beland.”

De woordvoerder verzekerde dat andere producten niet zijn besmet, omdat de producent alleen aan Albert Heijn levert.

Voedselinfectie

Niet iedereen die de bacterie binnenkrijgt, wordt er ziek van. Vooral voor mensen met een verminderde weerstand kan de bacterie schadelijk zijn. In sommige gevallen  kan Listeria monocytogenes leiden tot een voedselinfectie met dodelijke afloop.

Retourneren

Klanten kunnen AH Filet americain naturel 160 gram met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016 terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen.

Voor nadere inlichtingen kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 - 03 05. 

Lees ook
Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Het vervangen van rood vlees door plantaardig voedsel van hoge kwaliteit, zoals bonen, noten of soja, kan het risico op coronaire hartziekte (CHD) verminderen. Dit geldt ook voor vervanging door volle granen, zuivelproducten en eieren.Dat suggereert een Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen totaal, bewerkt en onbewerkt rood vlees en het risico...

Norovirus blijft belangrijkste veroorzaker van voedselgerelateerde ziekte-uitbraken

Norovirus blijft belangrijkste veroorzaker van voedselgerelateerde ziekte-uitbraken

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Gemeentelijke Gezondheidsdienst meldde in 2019 minder voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018. Het Norovirus blijkt vooralsnog de belangrijkste veroorzaker van voedingsgerelateerde ziekte-uitbraken te zijn.De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Gemeentelijke Gezondheidsdienst...

Standpunt Voedingscentrum: Stap voor stap naar een meer plantaardig voedingspatroon

Standpunt Voedingscentrum: Stap voor stap naar een meer plantaardig voedingspatroon

De Gezondheidsraad adviseert om te eten volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. Dat heeft positieve effecten op de gezondheid en het milieu (1, 2). Maar wat is de ideale verhouding en hoe geven we er vorm aan?Verschillende partijen adviseren dat in 2030 60% van de eiwitten die we eten afkomstig zouden moeten zijn van plantaardige...