McDonald’s introduceert veggie nuggets

Foto-Veggie-Nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.

Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten.

Veggie Nuggets

De Veggie Nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels en geven Nederlanders die een dagje geen vlees willen eten een alternatief op de kip nuggets. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar als portie van zes, negen en twintig Nuggets en als portie van vier in het Happy Meal.

Meer alternatieven

Naast de Veggie Nuggets introduceert McDonald’s ook de Veggie falafel salade en de Veggie Homestyle Mexican Salsa.

Flexitariërs

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communications & Insights vertelt: “We zien in de samenleving meer en meer een beweging van vlees naar vegetarische producten. De groep flexitariërs, consumenten die af en toe geen vlees eten, in Nederland groeit en daarmee ook de vraag naar vegetarische producten. Ik ben blij dat we onze gasten nu met de Veggie Nuggets kennis kunnen laten maken met een nieuwe vegetarische variant op onze menukaart.”

Lees ook
Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...