McDonald’s introduceert veggie nuggets

Foto-Veggie-Nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.

Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten.

Veggie Nuggets

De Veggie Nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels en geven Nederlanders die een dagje geen vlees willen eten een alternatief op de kip nuggets. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar als portie van zes, negen en twintig Nuggets en als portie van vier in het Happy Meal.

Meer alternatieven

Naast de Veggie Nuggets introduceert McDonald’s ook de Veggie falafel salade en de Veggie Homestyle Mexican Salsa.

Flexitariërs

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communications & Insights vertelt: “We zien in de samenleving meer en meer een beweging van vlees naar vegetarische producten. De groep flexitariërs, consumenten die af en toe geen vlees eten, in Nederland groeit en daarmee ook de vraag naar vegetarische producten. Ik ben blij dat we onze gasten nu met de Veggie Nuggets kennis kunnen laten maken met een nieuwe vegetarische variant op onze menukaart.”

Lees ook
Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Proefdieronderzoek: De neurologie achter een aversie hebben tegen bepaald voedsel

Een slechte ervaring met voedsel leidt meestal tot een aversie voor het specifieke voedsel. Neurowetenschappers van de Universiteit van Sussex gingen bij slakken na wat daarbij gebeurt in de hersenen. Ze vonden een verband tussen slechte ervaringen en een verandering in de hersenen.Net als veel andere dieren houden slakken van suiker. Zodra zij suiker...

Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

Liesbeth van Rossum: ‘Gezonde leefstijl moet coronamaatregel zijn’

‘Neem gezonde leefstijl op als een coronamaatregel.’ Dit is het dringende advies van hoogleraar Liesbeth van Rossum aan de overheid. Dit betekent dat niet alleen de kans op ernstige coronacomplicaties omlaag kan gaan, maar ook die op andere ziektes.Liesbeth van Rossum is internist en hoogleraar aan het Erasmus MC en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht...

Column Suzan Tuinier: Weerstand!

Column Suzan Tuinier: Weerstand!

Bij het woord weerstand denken wij voedingsexperts natuurlijk meteen aan het immuunsysteem.De mate waarin we onszelf beschermen tegen ziek worden. Het was hét onderwerp de afgelopen weken en ik schreef er talloze blogs en artikelen over. Ik droom er zelfs over: maak me ’s nachts wakker en ik dreun zo alle weerstandsvitamines en -mineralen voor je op,...