Dutch Medical Food gaat samenwerking aan met Mediq

logomediq

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen, gaat de distributie verzorgen van de medische voedingsproducten van nieuwkomer Dutch Medical Food. De samenwerking heeft als doel meer variëteit en flexibiliteit te bieden bij de behandeling van ziektegerelateerde ondervoeding.

Dutch Medical Food ontwikkelt alternatieven voor conventionele medische voedingsproducten, zoals eiwitshots, medische voeding met probiotica en een speciale formulering voor een veganistisch eetpatroon. Het bedrijf wil de markt voor medische voeding in beweging brengen, aldus algemeen directeur Rolf Smeets. Volgens hem loopt de markt achter wat innovatie betreft.  “Nagenoeg alle geleverde producten zijn al jarenlang op de markt. Uit onderzoek blijkt dat patiënten flexibiliteit en keuzemogelijkheden enorm belangrijk vinden. Mensen eten immers vooral wat ze lekker vinden. Ook laat een bekende review van verschillende studies zien dat hoogenergetische laagvolume voedingssupplementen voor een hogere therapietrouw zorgen dan de standaard drinkvoedingen.”

Binnenkort komen er diverse producten van Dutch Medical Food op de markt. "Zo kunnen we in samenwerking met Mediq en de behandelaars voor iedere patiënt een passende oplossing bieden”, zegt Smeets. Susanne van den Berg, category manager voedingstherapie bij Mediq: “[We kunnen] ons assortiment uitbreiden met oplosbare poeders die je als drinkvoeding kunt gebruiken en tevens eenvoudig aan gerechten kunt toevoegen. Deze vernieuwingen maken het een stuk gemakkelijker om voedingstherapie vol te houden en samen aan betere resultaten te werken.”

Van den Berg hoopt dat de producten van Dutch Medical Food de therapietrouw (de mate waarin de patiënt de aanbevelingen van de behandelaar volgt) verhoogt. “Onze ervaring leert dat het bij medische voeding belangrijk is om samen met de patiënt uit te vinden welke smaak, textuur en volume het beste bevalt.” En dat kan uiteindelijk ondervoeding verminderen. “Ondervoeding is een groot zorgprobleem, omdat het leidt tot een langzamer herstel en meer complicaties bij ziekte en operaties. Er is veel winst te behalen door vroege herkenning en effectieve behandeling.”

Meer informatie over de producten van Dutch Medical Food vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”

No Fairytales introduceert het Traagste Dieet ter Wereld

No Fairytales introduceert het Traagste Dieet ter Wereld

No Fairytales introduceert het ‘Traagste Dieet ter Wereld’, een concept met als missie om het eetgedrag van consumenten verbeteren met innovatieve voedingsmiddelen. Het Traagste Dieet ter Wereld maakt een statement tegen de vele diëten die korte termijn succes beloven. Samen met Victoire de Wild - oprichter van adviesbureau Groente & Meer en tevens...

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

De interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and Technology in Delft en Amsterdam leverde dit jaar zes nieuwe foodondernemingen op, waaronder een frikandel van oesterzwammen en een taartbodem waarin de reststroom van koffie is verwerkt.