Dutch Medical Food gaat samenwerking aan met Mediq

logomediq

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen, gaat de distributie verzorgen van de medische voedingsproducten van nieuwkomer Dutch Medical Food. De samenwerking heeft als doel meer variëteit en flexibiliteit te bieden bij de behandeling van ziektegerelateerde ondervoeding.

Dutch Medical Food ontwikkelt alternatieven voor conventionele medische voedingsproducten, zoals eiwitshots, medische voeding met probiotica en een speciale formulering voor een veganistisch eetpatroon. Het bedrijf wil de markt voor medische voeding in beweging brengen, aldus algemeen directeur Rolf Smeets. Volgens hem loopt de markt achter wat innovatie betreft.  “Nagenoeg alle geleverde producten zijn al jarenlang op de markt. Uit onderzoek blijkt dat patiënten flexibiliteit en keuzemogelijkheden enorm belangrijk vinden. Mensen eten immers vooral wat ze lekker vinden. Ook laat een bekende review van verschillende studies zien dat hoogenergetische laagvolume voedingssupplementen voor een hogere therapietrouw zorgen dan de standaard drinkvoedingen.”

Binnenkort komen er diverse producten van Dutch Medical Food op de markt. "Zo kunnen we in samenwerking met Mediq en de behandelaars voor iedere patiënt een passende oplossing bieden”, zegt Smeets. Susanne van den Berg, category manager voedingstherapie bij Mediq: “[We kunnen] ons assortiment uitbreiden met oplosbare poeders die je als drinkvoeding kunt gebruiken en tevens eenvoudig aan gerechten kunt toevoegen. Deze vernieuwingen maken het een stuk gemakkelijker om voedingstherapie vol te houden en samen aan betere resultaten te werken.”

Van den Berg hoopt dat de producten van Dutch Medical Food de therapietrouw (de mate waarin de patiënt de aanbevelingen van de behandelaar volgt) verhoogt. “Onze ervaring leert dat het bij medische voeding belangrijk is om samen met de patiënt uit te vinden welke smaak, textuur en volume het beste bevalt.” En dat kan uiteindelijk ondervoeding verminderen. “Ondervoeding is een groot zorgprobleem, omdat het leidt tot een langzamer herstel en meer complicaties bij ziekte en operaties. Er is veel winst te behalen door vroege herkenning en effectieve behandeling.”

Meer informatie over de producten van Dutch Medical Food vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Lancering genomineerden Gezonde Innovatie Awards

Lancering genomineerden Gezonde Innovatie Awards

Producten met meer vezels en initiatieven voor meer groente. Van kleine startups tot grote multinationals. Gericht op baby’s, kinderen of volwassenen. Aan de Gezonde Innovatie Awards doet een keur aan producten en initiatieven mee, allemaal met hetzelfde doel: mensen gezonder laten eten.

Prof. dr. Tessa Roseboom: Bouwstenen voor de basis

Prof. dr. Tessa Roseboom: Bouwstenen voor de basis

Door te investeren in goede voeding vanaf het prilste begin kunnen grote gezondheidsvoordelen worden behaald en zelfs levens worden gered. Prof. dr. Tessa Roseboom vertaalde deze uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar een praktisch boek: ‘Gelijk goed beginnen’.

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.