Dutch Medical Food gaat samenwerking aan met Mediq

logomediq

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen, gaat de distributie verzorgen van de medische voedingsproducten van nieuwkomer Dutch Medical Food. De samenwerking heeft als doel meer variëteit en flexibiliteit te bieden bij de behandeling van ziektegerelateerde ondervoeding.

Dutch Medical Food ontwikkelt alternatieven voor conventionele medische voedingsproducten, zoals eiwitshots, medische voeding met probiotica en een speciale formulering voor een veganistisch eetpatroon. Het bedrijf wil de markt voor medische voeding in beweging brengen, aldus algemeen directeur Rolf Smeets. Volgens hem loopt de markt achter wat innovatie betreft.  “Nagenoeg alle geleverde producten zijn al jarenlang op de markt. Uit onderzoek blijkt dat patiënten flexibiliteit en keuzemogelijkheden enorm belangrijk vinden. Mensen eten immers vooral wat ze lekker vinden. Ook laat een bekende review van verschillende studies zien dat hoogenergetische laagvolume voedingssupplementen voor een hogere therapietrouw zorgen dan de standaard drinkvoedingen.”

Binnenkort komen er diverse producten van Dutch Medical Food op de markt. "Zo kunnen we in samenwerking met Mediq en de behandelaars voor iedere patiënt een passende oplossing bieden”, zegt Smeets. Susanne van den Berg, category manager voedingstherapie bij Mediq: “[We kunnen] ons assortiment uitbreiden met oplosbare poeders die je als drinkvoeding kunt gebruiken en tevens eenvoudig aan gerechten kunt toevoegen. Deze vernieuwingen maken het een stuk gemakkelijker om voedingstherapie vol te houden en samen aan betere resultaten te werken.”

Van den Berg hoopt dat de producten van Dutch Medical Food de therapietrouw (de mate waarin de patiënt de aanbevelingen van de behandelaar volgt) verhoogt. “Onze ervaring leert dat het bij medische voeding belangrijk is om samen met de patiënt uit te vinden welke smaak, textuur en volume het beste bevalt.” En dat kan uiteindelijk ondervoeding verminderen. “Ondervoeding is een groot zorgprobleem, omdat het leidt tot een langzamer herstel en meer complicaties bij ziekte en operaties. Er is veel winst te behalen door vroege herkenning en effectieve behandeling.”

Meer informatie over de producten van Dutch Medical Food vind je hier.

Lees ook
Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology in Delft nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

Echte koffie uit het lab | Koffie van  cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab | Koffie van cellulaire landbouw

In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo'n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.

Is dat koekje veilig? | Zelftest voor allergenen in etenswaren

Is dat koekje veilig? | Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedings­producten kunnen testen op allergenen.